'Hayata Dair Paylaşımlar' Toplantısı

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep'in son yıllarda Türkiye ortalamasından yüzde 10-15 üzerinde büyümesinin altında yatan nedenlerden birinin de ortak aklın hakim kılınması olduğunu belirtti.


Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Konukoğlu, Gaziantep Emniyet Müdürlüğünce Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Hayata dair paylaşımlar" konulu toplantıda, polis müdür ve amirleri ile polislere deneyimlerini aktardı.

Konukoğlu, kaçırılan işadamı Ahmet Şireci'nin kurtarılması nedeniyle emniyet güçlerine teşekkür etti.

Gaziantep'in sanayileşme başarısında yatırım yapan girişimciler kadar, huzur ve güveni tesis ederek yatırım ortamı sağlayan güvenlik güçlerinin de payı bulunduğuna dikkati çeken Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Temeli 1904'e dayanan Sanko'nun günümüzde 12 sektörde yaklaşık 14 bin çalışanla yaptığı üretim, ihracat ve sağladığı istihdamla Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtmek isterim. Holding yönetim kurulu başkanlığından, 15 yıl önce aldığım ve açıkladığım karar gereğince ayrılacağım. Yerime geçecek kardeşim Zeki Konukoğlu liderliğinde Sanko daha da ileriye gidecektir."

Konukoğlu, Gaziantep'in valisinden kaymakamlarına, milletvekillerinden belediye başkanlarına, oda ve borsa başkanlarından tüm sivil toplum kuruluşları yönetimlerinin katılımıyla sağlanan ortak akıl anlayışının hakim kılınması sayesinde Türkiye'ye örnek gösterilen başarıya imza attığını kaydetti.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Gaziantep'in Türkiye ortalamasının yüzde 10-15 üzerinde büyümesinin altında yatan nedenlerden biri de ortak aklın hakim kılınmasıdır. Teşviklerden yararlanamayan Gaziantep'te 5. Organize Sanayi Bölgesinde yer tahsisleri yapıldı. Bir zamanlar hedef olarak belirlediğimiz yıllık 5 milyar dolar ihracat ve 100 bin yeni istihdam hedefini geride bıraktık, yeni hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. Gaziantep, Türkiye ekonomisinin kutup yıldızıdır. Yeterli tarım alanının olmaması, devlet yatırımının bulunmaması ve son açıklananı bir kenara bırakırsak teşvik paketlerinden yeterince yararlanamayan Gaziantep, başarıya imza attı. Bazen 'iyi ki tarım alanımız ve devlet yatırımımız yokmuş, hakkımız olan teşvik verilmemiş' diyorum. Olmayanlar olsaydı belki de böyle başarılı olamazdık."

Gaziantep'in her alanda başarılı olmasına rağmen, ortaklık anlamında başarılı olamadığına vurgu yapan Konukoğlu, "Bu konuda da başarılı olmaya mecburuz. Eğer bunu sağlarsak, Gaziantep olarak büyük sermayeli işleri de yapabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Konukoğlu'na çiçek verdi, teşekkür etti.

Kaynak: AA