Mudanya Belediyesinin Arama Kurtarma Birimine 'Uluslararası İlk Yardım Sertifikası'

Mudanya Belediyesi bünyesinde oluşturulan arama kurtarma birimine, Türk Kızılayı Bursa Şubesince düzenlenen "uluslararası ilk yardım" eğitimine katılmalarından dolayı törenle sertifikaları verildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, törende yaptığı konuşmada, Mudanya Arama Kurtarma Biriminin, doğal afetler ve kurtarma operasyonlarına müdahale edilmesi amacıyla 2009 yılında oluşturulduğunu hatırlattı.

Birim için inşa edilen İlçe Afet Kriz Merkezi binasıyla ekiplere daha iyi çalışma ortamı sağlandığını vurgulayan Aktürk, şöyle konuştu:

"MAK'a güveniyorum. Denizde, dere ve göllerde, dağlarda sürekli olarak ağırlaştırılmış eğitimler yapıp yıkık binalarda bu eğitimlerine sık sık devam ediyorlar. Sadece ülkemizde yaşanan doğal afetlere değil, dünyanın hangi köşesinde olursa olsun MAK ekibi her an yardıma hazır. Belediye olarak ekibimizin tüm ihtiyaçlarını karşıladık, Zodyak botlarından arazi araçlarına kadar ekibimizin ihtiyacı olan her türlü araç gerece sahip olmalarını sağladık. Allah muhtaç etmesin ama uzmanlar başta deprem olmak üzere her türlü afete karşı önlem alınmasını istiyor. Biz de ekibimizin tam teşekküllü olmasını sağladık."

Daha sonra Aktürk, Türk Kızılayı Bursa Şubesinin açtığı uluslararası ilk yardım eğitimine katılmalarından dolayı 20 kişiye sertifikalarını teslim etti.

Kaynak: AA