Yılbaşı Fidanı Kesene Hapis Cezası

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yaklaşan yılbaşı sebebiyle ağaç ve fidan kesenlerin 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağını söyledi.

Yılbaşı Fidanı Kesene Hapis Cezası

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yeni yıl dolayısıyla ormanlarda yılbaşı çamı olarak çam, göknar gibi ağaçların usulsüz olarak temin edilmeye çalışıldığına dair ihbarlar aldıklarını söyledi.

6831 sayılı kanunun 14'ncü maddesine göre ormanlardan her türlü ağacın kesilmesinin ve sökülmesinin yasaklandığını kaydeden Coşkun, bu suçu işleyenlerin 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğini, kesilenin fidan olması durumunda cezanın iki misli ağırlaştırılabileceğini hatırlattı

Coşkun, "Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim. Yeşil Bursa'ya fidan dikmek yakışır. Ormanlarımızdan usulsüz olarak yılbaşı çamı kesilmemesi için işletme müdürlüklerimizi uyardık, gerekli tedbirleri aldık. Ekiplerimiz, orman muhafaza memurlarımız kontroller yapacak. Asla ormanlardan yılbaşı sebebiyle ağaç ve fidan kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Fakat bunun yanında çare de üretiyoruz. Ağaç kesmenin cezai müeyyideleri çok ağır, vatandaşımızın mahkeme kapılarında gezmesini istemiyoruz. Bursa’da fidanlığımız var, isteyen kişiler buradan fidan temin edebilirler. Ayrıca 31 Aralık 2013 günü kurulan stantlardan vatandaşlarımıza ücretsiz fidan da dağıtacağız” dedi.

Coşkun, vatandaşların 31 Aralık 2013 13.00'te ücretsiz dağıtım yapılan stantlardan fidan alabileceğini söyledi.

Kaynak: İHA