Yardıma Muhtaç Öğrenciler İçin Kampanya Başlattılar

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında okuyan 3 kız öğrenci, yardıma muhtaç olanlara yönelik bir yardım kampanyası başlattı.

Başlattıkları kampanya için Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve Belediye Başkanı Mehmet İnegöl'ü ziyaret eden ve fikir alışverişinde bulunan Gülistan Araz, Merve Alkan Özlem Erkan, yardım konusunda talepte bulundu.
Mudurnu Kaymakamı Yüksel, yaptığı açıklamada, Van depremi sırasında bölgede görev yaptığını ifade ederek, "İhtiyaç sahibi öğrenciler için, ayakkabı, giyim ve okul malzemelerinin daha uygun olacağını düşünüyorum. Ben o bölgeden geldim. Böyle bir çalışma düşündüğünüzden dolayı tebrik ederim. Ben her türlü yardıma hazırım. Siz ne tür yardımda bulunmak istiyorsanız komite kurup bize bilgi verin" diye konuştu.

Mudurnu Belediyesi olarak yardım kampanyasına destek olacaklarını ifade eden İnegöl ise, "Çalışmalarınıza destek vereceğiz. Yoksul, muhtaç ve mağdur öğrenciler her zaman vardır. Zaman zaman ayakkabısı giyecek elbisesi olmayan çocukları görüyoruz. Bizlerde size destek oluruz" ifadesini kullandı.
Türkiye'de, ayağına giyecek bir ayakkabısı bile olmayan çok sayıda öğrencinin olduğunu belirten Gülistan Araz da "Bu nedenle bir kampanya başlattık. İlçe geneline yaymaya düşündüğümüz kampanya için İlçe kaymakamı ve belediye başkanımızın desteklerini istedik. Onlar da bu talebimizi memnuniyetle karşıladılar" dedi.

Kaynak: AA