Yaralı Sokak Köpeği Tedavi Altına Alındı

Iğdır'da bir okulun bahçesinde yaralı ve hasta halde bulunan sokak köpeği tedavi altına alındı.

Yaralı ve hasta halde bulunan köpek, okul görevlisi tarafından Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yaptığı açıklamada, okulda görevli bir bekçinin, okul bahçesinde kurt var diye emniyet güçleri ile Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini belirtti.

Bekçinin haber vermesi üzerine okulun bahçesine gittiklerini belirten Türkoğlu, "Şube müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim ve Av Yaban Hayatı Koruma ekipleri olay yerine giderek okulun bahçesinde kurt olduğu sanılan hayvanın yaralı ve soğuktan etkilendiğini gördük" dedi.

Kentte soğuk havadan dolayı sokak hayvanlarının olumsuz etkilendiğini ifade eden Türkoğlu, şunları kaydetti:
"Olumsuz hava şartlarından etkilenen ve yiyecek bulamayarak aç ve yorgun olduğu gözlenen sokak köpeğinin hareket etmekte güçlük çektiğini, yapılan kontrollerde arka ayaklarının darbe alarak sol bacağının kırık olduğunu, sağ gözünün işlevini kaybettiğini tespit ettik. Yaralı köpek bulunduğu yerden şube müdürlüğümüz personelleri tarafından alındı. İlimizde hayvan barınağı olmadığı için, köpeği bir vatandaşımızın bahçesindeki bulunan kulübeye bıraktık. Tedavisi orada yapılacak."
Türkoğlu, hayvanların soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlandıklarını belirterek, vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.
Kaynak: AA