Samsun Tso’nun Bütçesi 5.9 Milyon Lira

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) aralık ayı meclis toplantısında 2014 bütçesi 5 milyon 900 bin TL olarak kabul edildi.

Samsun Tso’nun Bütçesi 5.9 Milyon Lira

Samsun TSO aralık ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Görüşülen gündem maddelerinde 2013 yılı gider ve gelir bütçesi 5 milyon 900 bin TL ile olarak kabul edildi. Sözlerine Çorum yöresine ait ‘Fırsat Elde İken Bir Amel Kazan’ adlı türkünün sözleriyle başlayan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "2014 bütçesini sizlere sunacağız. Dikkat edin, yarın bize bir şey söylemeyin” dedi.

2013 faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapan Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, “Macaristan hükümetiyle yaptığımız görüşmelerde Samsun TSO üyesi iş adamlarımız Schengen (Şengen) vizesi ile görüşmeler sonucunda 2 ile 4 yıl arasında çalışmalar yapabilecek. Bize ayrıca multi vize verecekler. Bu gelişme iyi bir görüşmedir. Uzun bir süre vize verilecek. Bununla ilgili biz sizlere referans olacağız. Bununla ilgili geniş bilgileri bizlerden alabilirsiniz” diye konuştu

Fuar ve Kongre Merkezi ile Lojistik OSB ile yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Murzioğlu, “Fuar ve Kongre Merkezimiz sona erdi. Yakında ihaleye çıkacağız. Bununla ilgili diğer merkez yapmış odalardan bilgiler aldık. Çalışmaları yaptık. İnşallah Ocak 2014 yılı içerisinde Fuar ve Kongre Merkezimizin ihalesini yapacağız. Lojistik OSB’nin yerlerinde bazı gelişmeler oldu. Bununla ilgili Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy’un büyük çabaları oldu. 2014 yılı girmeden 2013 yılı emlak fiyatları ile Bakanlar Kurulu kararından çıkartabilirsek, bu tapuları çok cüzi bir fiyatla tapularını alacağız. Bize ileri ki zamanlarda ‘Ne yapıyorsunuz orada?’ dedikleri zaman, ‘Lojistik OSB’nin tapusunu aldım’ demek bile yeterli olacaktır. Bunun için sizden yetki isteyeceğiz. 2009’da yılından bugüne kadar bizim ortak olduğumuz kurumlara ödediğimiz paralar 6 milyon 316 bin 579 liradır. Bunu 3 milyon 18 bin lirasını Fuar ve Kongre Merkezi’ne verdik. Bunu Samsun’a sizin sayenizde kazandırdık. Sırada Lojistik OSB var. Lojistik OSB’nin AB’den 44 milyon euro hibesi var. Biz OSB’lerde tahsis yapıyoruz. Burada tahsis yapılmayacak. Bu hibeyi alırsak oranın alt yapısını biz yapacağız. Buradaki işletmecilere kiraya vereceğiz. Bu uygulama yapılırsa ve yüzde 50 ortağı da bu oda olursa Samsun TSO’nun üyelerinin aidatlarına ihtiyacı kalmaz” diye konuştu.

Yeni Samsun TSO hizmet binası konusuna da değinen Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, “Bu alan 6 bin 600 metrekareydi. Biz burayı 2 bin metrekare yeri 2 bin 500 liraya tapusuyla aldık. Beni samimi görenler buranın yerinin daha yüksek bir fiyata alındığını söyledi.

Doğru yüksek fiyata aldık. Ama bunun sebepleri vardı. Aynı yerde metrekaresi 900 lira olan yerler vardı. Bu yerin emsali 2,2’dir. Bizim yerimizin emsali ise 5’tir. Burası 2 bin metrekare değil 6 bin 600 metrekareydi. Burası satış harici bir şey yapılamadığı için yer 2 bin 200 metrekareye, geri kalan 4 bin 400 metrekare ise bahçe ve park yapılarak bizim arazimizin yanına getirilecek. Emsali yüksek olduğu için bu fiyata aldık. Yani biz burayı pahalı almadık” şeklinde konuştu

Gündem görüşmelerinde söz alan Samsun TSO Meclis Üyesi Mimar Murat Keskin ise, “Yeni hizmet binamızın bu alana değil de, eski MİT binalarının olduğu alana bir barter suretiyle yapılabilir” önerisinde bulundu

Konuşmalarından ardından gündem maddeleri ve bütçe görüşülerek kabul edildi. Meclis 29 Ocak 2014 tarihinde ocak ayı bileşimi için tekrar toplanacak.
Kaynak: İHA