Oksijen Tüpü Biten Ambulansta Bebeğin Öldüğü İddiası

Ağrı'nın Patnos ilçesinde doğduktan sonra solunum sorunu olduğu için ambulansla Ağrı'ya sevk edilen bebeğin oksijen tüpü bittiği için yolda öldüğü iddia edildi.

Patnos'a bağlı Uzunca köyünde yaşayan Hatice Yıldırım, eşi Cüneyt YIldırım ile 19 Aralık'ta 3. çocuğunun doğumu için Patnos Devlet Hastanesi'ne gitti. Anne Yıldırım, burada normal doğumla erkek bebek dünyaya getirdi.
Bebeğin ilk ağlamasından sonra nefesinin kesildiğini fark eden doktorlar, bebeğe oksijen verdi. Daha sonra ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi'ne sevk edilen bebeğin, yolda oksijen tüpü bittiği için vefat ettiği ileri sürüldü.
Baba Cüneyt Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Her şey çok güzeldi. Hastanede normal doğum oldu. Bebeğimiz dünyaya geldiğinde sadece bir kere ağladı ve annesi sesini duymuş. Daha sonra bebeğin sesinin kesildiğini ve anında oksijen verildiğini söylediler" dedi.

Yıldırım, bebeğin solunum sorunu olduğunu, Patnos Devlet Hastanesi'nde görev yapan iki çocuk doktorunun da izinli olması nedeniyle bebeğin Ağrı'ya sevk edildiğini ifade ederek, Tutak ilçesi yakınlarında oksijen tüpünün bittiğini fark ettiğini ve hemşireye haber verdiğini söyledi.

Hemşirenin paniklediğini ve kendisine cevap vermediğini anlatan Yıldırım, "Ambulansın arka camını açarak şoföre 'Çok hızlı sür. Hemen Hamur ilçesine bizi yetiştir' dedi.

Ben orada çaresizce çocuğumun nefes alamamasını ve yüzünün solmasını izledim. 25 dakika nefessiz kalan oğlumu izledikten sonra ancak kendimizi Hamur Devlet Hastanesi'ne attık. Burada bir bayan doktor ambulansın içinde ilk müdahaleyi yaptı ve kendi aralarındaki konuşmada oksijenin verildiğini ancak akciğerdeki kanamayı durduramadıklarını söyledi" diye konuştu.

Hamur'da doktorun müdahale ederek Ağrı Devlet Hastanesi'ne gönderdiğini ifade eden Yıldırım, Ağrı Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen oğlunu kaybettiklerini söyledi.

Yıldırım, avukatı Mücahit İçen aracılığı ile önce Sağlık Bakanlığı'na, Patnos Devlet Hastanesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Avukat İçen, ortada bir ihmalin olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
"Müvekkilim, insanlık dışı muameleye maruz kalmıştır. Ambulansın içinde oksijen tüpünün bitmesi büyük bir ihmal. İnsan hayatı bu kadar basit olmamalı. Olayın Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenmesi için suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca olay Sağlık Bakanlığı'na da bildirildi.

İhmali olan kamu görevlileri hakkında idari yaptırımın uygulanması için gereken idari soruşturmayı başlattık."
Patnos Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Alper İnal da olayı araştırdıklarını belirtti.

Kaynak: AA