Bursagaz Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaşıyor

Bursagaz, Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ‘harita mühendisliği ve Bursagaz coğrafi bilgi sistemleri’ konularında sunum yaptı.

Bursagaz Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaşıyor

Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu Harita ve Kadastro Bölümü ile Bursagaz Harita ve CBS Birimi tarafından organize edilen sunuma, Bursagaz Harita ve CBS Birim Yöneticisi Nergis Türker ile Harita ve CBS Mühendisi Selin Ataman ve Harita Teknikeri Kadir Buldu katıldı.

Harita mühendisliği tanıtılarak yaptığı işler ve çalıştığı sektörlerden bahsedildi. Bursagaz’ın önemli projelerinden biri olan “doğalgaz coğrafi bilgi sistemleri” konusunda uygulamalar ve görseller öğrencilerle paylaşıldı. Bursagaz Web CBS’si ile ilgili online sorgulamalar yapıldı.

Sunumda; mesleğin tarihçesi anlatılarak, yeni teknolojik gelişmeler, eğitim süresi, ön plandaki dersler, anabilim dalları, çalışabilecekleri kamu kurum ve kuruluşları hakkında detaylı bilgiler verildi.

Harita ve CBS Mühendisi Selin Ataman, harita ile yazılım ve bilgi sistemlerinin bir bütün olduğunu, öğrencilerin programcılık, yazılım ve teknolojiyi takip ederek her konuda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA