Huzuru Yaşlıların Evine Götürdüler

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde, "Yaşlılara Hayat Verelim" projesi kapsamında huzurevinde kalmak istemeyen yaşlılara evde bakım hizmeti veriliyor.

Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Sivaslı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında ilçede 125 yaşlı ve engelli vatandaşın yalnızlıkları giderilip, çevresel ve bedensel bakımları yapılarak daha iyi şartlarda yaşamaları sağlanıyor.
Kaymakam Serkan Keçeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman zaman gerçekleştirdikleri köy ziyaretlerinde yaşlıların uygun ortamlarda yaşamadıklarını fark ettiklerini söyledi.

Yaşlılara, devletin imkanlarını anlatıp, huzurevinde kalmayı teklif ettiklerini ancak kendi evlerinde kalmak isteyenlere çeşitli alternatifler sunduklarını anlatan Keçeli, "Yaşlılarımıza huzurevlerinde kalmayı teklif etsek de bazıları, 'Kaymakam oğlum, Allah bana ne kadar ömür verdi bilmiyorum ama öleceksem kendi evimde ölmek istiyorum' dediler. Biz de buna bir çözüm bulmak için 'madem insanlarımız huzurevine gitmeyi istemiyor, biz de huzurevindeki imkanları onlara götürelim' dedik. Bu amaçla 'Yaşlılara Hayat Verelim' adı altında bir proje hazırladık. Projede amaç sadece temizlik veya bakım yapmak değil, aslında yaşlılarımızın hal ve hatırlarını soran birilerinin olduğunu onlara hissettirmek" diye konuştu.

- "Yaşlılarımız bu durumdan çok memnunlar"
Serkan Keçeli, Zafer Kalkınma Ajansı'nın projeye destek verip, önemli bir kısmını karşıladığını, geri kalan kısmının ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın imkanlarını kullandıklarını ifade etti.

Proje kapsamında evlere daha kolay ulaşmak amacıyla bir şoför ve 4 kadın personeli görevlendirdiklerini aktaran Keçeli, şöyle konuştu:
"Personelimiz ikişerli gruplar halinde evlere gidip, o gün amcamızın, teyzemizin istediği ne varsa onu yerine getiriyor. Her gün mutlaka evlerin temizliğini yapıyorlar. Sobaların temizlenmesi gerekiyorsa o yapılıyor, halıların yıkanması gerekiyorsa yıkanıyor. Hatta bir gün tarhana yoğuran bir teyzemize arkadaşlar yardım bile etmişler."
Keçeli, proje kapsamında şu ana kadar 125 kişinin evine gidildiğini, bu insanlarının yüzde 90'ının köylerde ve beldelerde yaşadığını sözlerine ekledi.
Kaymakam Keçeli'nin evini ziyaret ettiği 80 yaşındaki Şerafettin Sarıyer de projeden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, "Kızlarım bana hizmet ediyorlar. Evimin badanasını güzelce yapıp, temizlediler, çok memnun oldum. Benim hatırımı soruyorlar, o bana yetiyor" dedi.

Kaynak: AA