Taşlıçay'da Erbain Yemeği Verildi

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ile 71 yarenin Kerbela'da şehit edilişinin 40| gününün yıl dönümü dolayısıyla Taşlıçay ilçesinde yemek verildi.

Taşlıçay Ehlibeyt Yeşil Camii aşevinde düzenlenen programda, cami imamı Hüseyin Adem Bocuk yaptığı konuşmada, günün anlam ve önemine değinerek, İslam uğruna dökülen kanları hatırlamak ve şehit edilenleri yad etmek için bir araya toplandıklarını söyledi.

Bugünlere gelinen noktanın asla unutulmaması gerektiğini anımsatan Bocuk, şöyle konuştu:
"Bugün Hz. Hüseyin ve 71 yareninin Kerbela isimli çölde şehit edilişlerinin 40| günüdür. Bugüne İslam lugatında Erbain denir. Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının şehit edilişi İslam tarihi boyunca büyük yer edinmiştir. Bugünü yad etmek, İslam uğruna dökülen o kanları hatırlamak ve Hz. Hüseyin'in, Hz. Muhammed'in dini uğruna kahramanca can vererek İslamiyet'in bugünlere gelmesini sağladığını unutmamak her Müslümanın görevidir. Hz. Hüseyin'in Kerbela'daki türbesi her yıl Erbain gününde 'Aşk'a Yolculuk' adıyla ziyaret edilir. Bu günde çeşitli hayır işlerinde bulunulur. Bizlerde gerek caferi gerekse sünni mezhebinden yüzlerce vatandaşımızı burada toplayarak hem birlik ve beraberliği sağlamak adına hem de böylesine önemli bir günü halkımıza hatırlatmak için bir ihsan yemeği düzenledik. Allah Müslümanların birlik ve beraberliğini bozmasın, Allah bizlere yeni Kerbela'lar yaşatmasın."
Düzenlenen program okunan ilahilerin ardından sona erdi.
Kaynak: AA