Gaziantep’te 2. Tur Çocuk Felci Aşı Çalışması Başladı

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, çocuk felci aşı çalışmalarının 2. turu başlatıldı.

Gaziantep’te 2. Tur Çocuk Felci Aşı Çalışması Başladı

Dünya Sağlık Örgütü'nün Suriye'de Ekim ayında çocuk felci vakalarının görüldüğünü duyurması üzerine çocuk felci aşı çalışmalarının 2. turu da Gaziantep’te başladı.

Çocuk felci aşı çalışmasının 1. turu 18-24 Kasım 2013 tarihleri arasında Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Adana illerinde yapılmıştı. Aşı çalışmalarının 2. turuna Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Osmaniye olmak üzere 4 ilde dahil edilerek toplamda 11 ilde aşı çalışması yapılacak. 29 Aralık tarihine kadar ev ev ziyaretlerle yapılacak aşı sırasında evde bulunmayan ailelerin çocuklarını en yakın sağlık ocağına götürerek aşısını yaptıra bilecek.

Aşı çalışmasının yapılacağı illerden biri olan Gaziantep’te 2. tur aşı çalışması Gaziantep Şehitkamil Aile Sağlığı Merkezi’nde Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ve Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi’nin katıldığı ilk aşılama çalışması ile 2. tur aşı çalışması başlatıldı. Vali Taşdöğen ve Halk Sağlığı Müdürü Tanrıverdi ağlayan çocuklara şeker ve balon vererek teselli etmeye çalıştı.

Aşı çalışması ile ilgili açıklama yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, “Çocuklarımızın geleceği için çok önemli bir gün hepinizin malumu 18-24 Kasım’da komşu ülkemiz Suriye sınırına yakın olan illerimizde Suriyeli misafirlerimizin 0- 59 ay arasında çocuklarımıza, Türk vatandaşı çocuklarına aşı çalışması yapıldı. Bunun ikinci turu bugün başladı.

23-29 Aralık arasında yine aynı bölgede ancak bu defa 7 ilimize ilave olarak Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye illerimizde katıldığı 11 ilimizde Suriyeli misafirlerimize ve dışarıda kalan Suriyeli ve bu bölgede olan kendi çocuklarımıza çocuk felci aşısı yapılacaktır” dedi.

Gaziantep’in aşı çalışmasına gerekli desteği gösterdiği belirten Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, “Bu önemli vakanın Ekim 2013 tarihlerinde Suriye bölgesinde bazı noktalarda görüldüğü Dünya Sağlık Örgütü tarafından duyurması üzerine bu bölgelerde sınıra yakın bölgelerimizde vakaya karşı aşı çalışmaları Sağlık Bakanlığı tarafından alınmıştır. Çocuklar geleceğimizdir. Bizim geleceğimizin çekirdekleri olan bu çocuklarımız ne kadar sağlıklı yetiştirebilirsek, ne kadar sağlıklı büyütebilirsek geleceğimizi o kadar sağlıklı bir nesil elde edeceğiz. Biz gereken duyarlılığı gösteriyoruz. Gaziantep’te bu aşı kampanyasına gerekli desteği gösteriyor. Komşu illerimizde mutlaka gösterecektir” şeklinde konuştu.

Çocuğuna aşı yapan Melek korkmaz ve Melike çil isimli vatandaşlar yapılan aşıdan dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA