Biyoloji Kulübünden Organik Kahvaltı

Amasya Üniversitesi Biyoloji Kulübü üyesi öğrenciler, sağlıklı beslenme ve üniversite öğrencilerinin genelde ihmal ettiği kahvaltı yapma alışkanlığı edinmelerine dikkat çekmek amacıyla organik kış kahvaltısı düzenledi.

Biyoloji Kulübünden Organik Kahvaltı

Kulüp üyelerinin pazar alışverişi ve memleketlerinden getirdikleri doğal ürünlerle hazırladıkları kahvaltıda köy peyniri, kuşburnu marmelatı, organik tereyağı, ceviz, üzüm pekmezi, köy yumurtası gibi çeşitli ürünlerin yanında içecek olarak çay ve organik süt seçeneği de sunuldu.

İnsan sağlığı açısından önem taşıyan beslenmeye dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Kulüp Başkanı Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Enes Oğuzhan Bilici, “Öğrenci arkadaşlarımız takdir edersiniz ki öğrencilik döneminde yeteri kadar beslenemiyor. Anti-oksidanlar, serbest radikaller ve gıdaların içlerinde hangisi yararlı hangisi zararlı maalesef haberdar değiliz. Kahvaltı organizasyonu gibi etkinliklerle öğrenci arkadaşlarımızdan başlayarak tüm üniversitemizde sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.

Bilici, “Ayrıca kulübümüzü tüm üniversitemize kabullendirebilmek ve daha sonra ise biyolojik manada bulunduğumuz tüm çevreleri bilinçlendirmek temel misyonumuz. Biyoloji Kulübü başkanı olarak ekibime, arkadaşlarıma, hocalarıma ve bize bu imkanları sağlayan üniversitemize ve Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay'a kulübüm adına gönülden teşekkürler ediyorum'' diye konuştu.

Organik kış kahvaltısı programının gelenekselleşmesi gerektiğini söyleyen ve kahvaltı programında öğrencilere eşlik eden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Dursun da bu tarz programların öğrencilerin kaynaşmasına katkı sağladığını ve daha çok hazır gıdalarla beslenen gençlerin düzenli beslenme alışkanlığı edinmesi bakımından kahvaltı programını önemli bulduğunu söyledi.

Dursun, sağlıklı beslenmenin ise bir yaşamın biçimine dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.
Etkinlik takvimini oluşturan kulübün öğretim yılının diğer yarısında su altı faunasını yakından incelemek amaçlı İstanbul Turquazoo gezisi, Eskişehir Zooloji Müzesi gezisi, Yalova Hayrettin Karaca Botanik Bahçesi gezisi faaliyetleri yapmayı planladığı bildirildi.

Kaynak: İHA