Çankaya Belediyesi’nden 'Sürdürülebilir Bir Hayat İçin Film Zamanı”

Çankaya Belediyesi’nin ilkini geçtiğimiz yıl Nisan ayında izleyiciyle buluşturduğu Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali İstanbul’la eşzamanlı olarak ikinci kez Ankaralılarla buluştu.

Çankaya Belediyesi’nden 'Sürdürülebilir Bir Hayat İçin Film Zamanı”

Çankaya Belediyesi’nin birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle ortaklaşa düzenlediği, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali İstanbul’la eşzamanlı olarak ikinci kez Ankaralılarla buluştu. Festival, Sulukule: Kimin İçin Dönüşüm filmiyle başlarken festivale Çankaya Belediyesi’ni temsilen Başkan Yardımcısı Eser Atak, CHP İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Çevre Komisyonu üyesi Melda Onur, CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ve çok sayıda çevre gönüllüsü katıldı.

İlk kez İsveç’in Karlskrona kentinde düzenlenen ve tüm dünyaya yayılan festivalin Ankara ayağında ücretsiz gösterilecek 20 filmde kentsel dönüşümden kentlerin altında kalan derelere, iklim değişikliğini nasıl durdurabileceğimizden şehirleri nasıl insan ölçeğine göre kurabileceğimize kadar sürdürülebilir kavramının farklı boyutları ele alınacak.

Sürdürülebilir bir hayatın mümkün olması için bu tür festivallerin çok büyük önem taşıdığını ifade eden Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Atak, “Çevre aslında yaşam sorunu olarak adlandırabileceğimiz bir mesele ve tüm canlı yaşamının ortak sorunudur. Bu soruna yönelik bilgilendirme, farkındalık yaratma çalışmalarında belediyemizin ev sahipliği ve desteğinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Tabii esas teşekkür edilmesi gereken bu festivali yoğun özveriyle getiren, bu festivalin emekçileri, bunu organize eden arkadaşlarımız” dedi.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 20 Aralık’tan 22 Aralık’a dek gösterilecek birbirinden etkileyici filmlerde izleyiciyi sürdürülebilirlik kavramına ve dünyaya bütüncül bir bakışla bakmaya davet ediyor.

Yerel seçimlerin gündemde olması nedeniyle film seçimlerinde kentleşme olgusunu öne çıkaran festival komitesi, Türkiye’de ön plana çıkan ekonomik sürdürülebilirliğin yanı sıra doğa ve yaşamın sürdürülebilirliğin de önem arz etmesi gerektiğini vurguladılar.

Festivalde ayrıca sağlık, atıklar, kolektif üretim üzerine sürdürülebilirliği ve gerçek hikayelerle seyirciye ilham veren filmlerin yanı sıra iklim değişikliği, Ankara’nın dereleri ve kendi gıdasını sağlayan kentler üzerine 3 söyleşi ile müzik dinletisi de izleyici ile buluşacak

Kaynak: İHA