Tayland'daki Yönetim Karşıtı Gösteriler

Tayland'da yönetim karşıtı gösteriler sürerken, göstericilere liderlik eden Sutep Tagsuban, parlamento feshedilse dahi "savaşmaya devam edeceğini" söyledi.


Sutep Tagsuban, başkent Bangkok'ta göstericilere hitaben yaptığı konuşmada, parlamento feshedilse ve yeni seçim çağrısında bulunulsa dahi kampanyalarını sürdüreceklerini belirtti.

"Savaşmaya devam edeceğim, çünkü halkın kanını emmek, halktan çalmak, anayasaya saygısızlık etmek ve bizi kölelere dönüştürmek için her zaman geri gelebilirler. İnsanlar seçimden memnun olup evlerine dönse dahi ben tek başıma burada olacağım" diyen Sutep Tagsuban, konuşmasında halkı Bangkok Metropolitan Polis Merkezi'ni işgal etmeye çağırdı.

Bangkok'ta çoğunluğunu muhalefetteki Demokrat Parti'yi destekleyenlerin oluşturduğu göstericiler gün içinde, çöp kamyonları ve iş makineleriyle başbakan ve bakanların ofislerinin bulunduğu hükümet binası ile bazı kamu binalarına girmeye çalışmış, polisin müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Halkın yönetimi bırakmasını istediği Başbakan Yinglack Şinavatra ise yönetim karşıtı göstericilerin taleplerinin kabul edilemez olduğunu ve istifa etmeyeceğini açıklamıştı.

Tayland'da bir haftadır süren ve zaman zaman şiddete dönüşen eylemler sırasında, son 3 günde en az 3 kişinin öldüğü, 200'den fazla kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Kaynak: AA