Osmaniye’de Hayvancılık ve Zeytincilik Osb Kuruluyor

Osmaniye’de Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak.

Osmaniye’de Hayvancılık ve Zeytincilik Osb Kuruluyor
Bölgelerin kurulması ile ilgili odak grup toplantısı Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.
Her iki İhtisas Bölgesi için alternatif yerlerin değerlendirildiği toplantının başında konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için alternatif yerlerin belirlendiğini, toplantıda bu yerlerin değerlendirileceğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Veteriner Hekim Fikret Seyhan, Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen yer alternatifleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş ise Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen yer alternatiflerini anlatan birer sunum yaptı. Sunumların ardından alternatif yerler, artı ve eksileri ile değerlendirildi. Tüm katılımcıların görüşlerinin alındığı toplantıda, belirlenen alternatif yerler konusunda teknik çalışma yapılması kararı alındı.

Toplantı sonunda konuşan Vali Oduncu, yer alternatiflerinin aylık olarak yapılan ortak akıl toplantılarında değerlendirileceğini ve nihai kararın verileceğini belirterek, "Toplantımızda, Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen yer alternatiflerini kısmi olarak sonuçlandırmış olduk. Bu alternatifler üzerinde yoğunlaşacağız. 2014 yılı içerisinde hem Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hem de Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konularında ciddi bir mesafe kat etmiş olacağımızı tahmin ediyorum. Hızlı bir şekilde çalışmak suretiyle her iki Bölge'nin yapımını tamamlamaya gayret edeceğiz. Çalışmalarımız planlandığı doğrultuda ilerlerse, 2015 yılında üreticilerimiz İhtisas Organize Sanayi Bölgelerimizden yer almak suretiyle yatırım yapabilecekler" diye konuştu.

Toplantıya Vali Yardımcıları Yusuf Özdemir ve Mehmet Öz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karalar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş, Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Serhat Vayısoğlu, Osmaniye Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Recai Alibekiroğlu ve Osmaniye Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Ertuğ Tufan katıldı.

Kaynak: İHA