Tbmm’de Genel Kurulu'nda Bütçe Görüşmeleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerine, Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşülmesi ile devam edildi.


AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na dış politika kılavuzları tarafından yanlışlıklar yaptırıldığını iddia ederek, CHP’nin Suriye’de Suriye Devlet başkanı Esad ve Mısır’da ise darbecilerle görüştüğünü söyledi

Bozkır, “Suriye’de 150 bin cana kıymış Esad ile sarmaş dolaş oluyor, bir başka CHP heyeti gidip darbecilerle halvet oluyor. Yarın Suriye ve Mısır'da demokrasi, insan hakları, hukuka saygılı bir yönetim geldiğinde, Suriye ve mısır halklarının yüzüne nasıl bakılacak, anlamak mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi heyetlerinin bu katil ziyaretleri ve Mısır’a darbe turizmi gezileri hiçbir zamlan unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bozkır, CHP milletvekili Osman Kortürk’ün Tahran Büyükelçisi iken istenmeyen adam ilen edildiğini sözlerine ekledi.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Türkiye’nin komşularla hangisi ile samimi, dostane ilişkilerinin olduğunu sorgulayarak, “Komşu ülkelerimizin hemen hemen tamamı ile Güver sorunu yaşıyoruz. En son ben size söyleyim Amerika’dan bir rapor. Türkiye’nin dış politikası Erdoğan ve Davutoğlu ikilisinin mezhepçi, romantik siyasetiyle giderek desteklenemez ve mevcut sorunları daha da derinleştirir bir hal aldı” şeklinde konuştu.

CHP İstanbul milletvekili Osman Korutürk ise Bozkır’ın kendisi hakkında yanlış bilgi verdiğini söyleyerek, İran Büyükelçisi’nin Kudüs hadiseleri diye bilinen olaylarda, ‘Humeyni’nin yolunu Türkiye’de takip etmelidir’ sözleri üzerine Türkiye’nin İran Büyükelçisi’ni sınırdışı etmediğini hatırlattı. Korutürk, “Ben o sıralar İran Büyükelçisiydim. Hükümetten aldığım talimatla, İran Dışişleri’ne Büyükelçinizi çekin, başka büyükelçi için agreman isteyin, o gelsin ve olayı kapatalım. İran büyükelçisi Bageri geri çekildi. Onlarda buna mukabil olarak ‘hükümet olarak büyükelçinizi geri çekin, başka birisini gönderin, başka birisini tayin edin’ dediler. İki büyükelçi de geri çekilerek, istenmeyen adam ilan edilmeden görev yerlerinden ayrıldılar” diye konuştu.

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan öğretmen sayıları ile ilgili olarak son on yılda atanan, alınan öğretmen sayısının 132 bin 500 olduğunu hatırlatarak, “AK Parti iktidarlarında atanan öğretmen sayısı tam 408 bin'dir. Öğrenci başına düşen öğretmen saylısı 2002 yılında 28 idi. Bugün öğrenci başına düşen öğretmen sayısı 20’dir. Kayıp yıllar dediniz. Biz topladığımız vergilerin yüzde 87’sini faiz için ödüyorduk. Vergilerin tamamı faize gidiyordu, bütçeden bahsetmeniz mümkün değildi. Bütçeler asli vazifesini yerine getiremiyordu” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA