Manisa'da Hemşeri Dernekleri Çalıştayı Sona Erdi

Manisa Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Genel Meclisi desteğiyle gerçekleştirilen "Manisa Hemşeri Dernekleri Çalıştayı" sona erdi.

Manisa'da Hemşeri Dernekleri Çalıştayı Sona Erdi

Cumartesi günü başlayan çalıştayın ilki Manisa İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirildi.

Özel İdare'deki çalıştay toplantısına Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi ve Manisa, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Almanya'nın Köln şehrindeki Manisalı hemşehri derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Özel İdare'deki toplantıda konuşan AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, "Kültürümüzün değerlerimizin yaşatılması ve gelecek kuşaklara taşınması adına bunu yapmak zorundayız. Hem yemek hem de müzik eğlence olarak bu zengin kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklarımıza aktarmak zorundayız. Bu anlamda derneklerimizin diğer illerde yaptıklarını yakından takip ediyorum. Bu birlikteliğiniz beraberliğiniz Manisa'nın daha güçlü bir Manisa olmasını sağlayacaktır." dedi.

Çalıştayın ikinci günü ise Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Öğretmenevi'ndeki çalıştaya Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkan Vekili Tamer Çipiloğlu ve Manisa, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Almanya'nın Köln şehrindeki Manisalı hemşehri derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Karar toplantısı olarak gerçekleştirilen toplantıda konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Bir ilin, bulunduğu coğrafya dışında da marka değerini artırmayı ve her alanda ilin yararına sonuçlar elde etmeyi amaçlayan lobi faaliyetlerinde, en etkili ve en kalıcı sonuçlar şüphesiz hemşehrilerin kurumsal anlamda organize olarak yürüttükleri çalışmalarla mümkündür. İyi organize olmuş hemşeri örgütlenmeleri olarak da adlandırabileceğimiz bu tür kuruluşlar, uluslararası arenada, ülkesi aleyhine sonuç doğurabilecek karar ve uygulamaları önlemelerinin yanı sıra kendi ülkesi veya bölgesinin prestijini arttıracak kararların alınmasını sağlayabilmekte, bu alanda çok önemli sonuçlar elde etmektedir. Bunun gibi, Manisa'nın tanıtımına yönelik faaliyetlerin, Manisa'da olduğu kadar, Manisa dışında da yürütülmesi gerektiği şüphe götürmez bir gerçektir." şeklinde kaydetti.

Katılımın az olduğu gözlemlenen ikinci günkü toplantıda söz alan Manisa Belediye Başkan Vekili Tamer Çipiloğlu, daha fazla katılım beklediklerini ancak katılımın az olmasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda bir sonraki çalıştayın 1 Şubat 2014 tarihinde İstanbul'da yapılmasına karar verildi.

Kaynak: İHA