Buzlanan Yoldan Çıkamayan Araçların Yardımına Vatandaşlar Koştu

İstanbul’da sabah saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Maltepe’de buzlanma nedeniyle yokuşu çıkamayan araç sürücülerine çevredeki vatandaşlar yardım etti.

İstanbul’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Maltepe Fındıklı Mahallesi Başıbüyük Yolu’nda buzlanma nedeniyle bazı araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Buzlanan yolu çıkamayan araç sürücülerinin bazıları zincir takarken, bazıları da çevredeki vatandaşların yardımıyla ilerlemeye çalıştı. Yolda kalan araçlar nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı.

Zincir takan bir servis minibüsü sürücüsü, aracının patinaj yaptığını belirterek, “Zincir takarak çıkarmaya çalışıyoruz ancak bu da biraz eziyetli oluyor. Araçta kar lastiği yok. 4 mevsim lastik bu. Ticari araçlara kış lastiği zorunluluğu getirdiler ama para yok” şeklinde konuştu.

Yolda kalan araçlara yardım eden bir vatandaş, kendi servislerinin de yolda kaldığını belirterek, “Zincir takmaya çalışıyoruz. Mecburen araçlar çıksın diye bekliyoruz. Bir araç kalsa biz de çıkamayacağız. Bu arada da çıkamayan araçlara yardım ediyoruz. Yazık, günah. Biz de işe gitmeye çalışıyoruz. Normalde yarım saat önce işte olmamız gerekiyordu. Bir de buradan sonrası var. Rampa inip çıkacağız. Bakalım ne olacak” dedi.

Buzlanan yol, belediye ekiplerinin tuzlama çalışmasının ardından normale döndü.
Kaynak: İHA