Türkiye’nin Sınıfları İyilikte Yarışıyor

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü projede okul öğrencileri yurt inde ve yurt dışında yaşayan yetim öğrencilere sponsorluk desteği sağlayarak maddi yardımda bulunuyor.

Türkiye’nin Sınıfları İyilikte Yarışıyor

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yer alan Şehit Hüseyin Zafer Çetin Orta Okulu öğrencileri, Filistin’in Gazze şehrinde yaşayan Mustafa isimli yetim kardeşlerine destek olma kararı aldı. Sınıftaki 17 öğrencinin ortak düşüncesiyle gerçekleşen “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesine destek için öğretmen Numan Yaşar tarafından kumbaralar dağıtıldı. Yaşar, “Bu yardımlarla dünyada yer alan 45 ülkedeki yetim kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırmış olacağız. Kampanyamız tüm ilkokul, ortaokul, lise ve kuran kursu öğrencilerini kapsıyor. Her sınıf aylık 90 lira ile İnsani Yardım Vakfının (İHH) çalışma yaptığı bölgelerden seçtikleri yetim bir kardeşine eğitim, sağlık, gıda ve kıyafet giderlerine destek olacak. Karşılıksız ve menfaat beklemeden bir kardeşimize yardım etmiş olacağız. Bu çok önemli bir olay” dedi.

Babası 12.04.2012 tarihinde İsrail askerlerinin açtığı ateşli saldırı sonrasında hayatını kaybeden Gazze’li 9 yaşındaki Mustafa’ya yardım etmekten gurur duyduklarını ifade eden öğrenciler, “Elimizden gelen maddi ve manevi yardımları esirgemeyeceğiz. Yardımların biran önce ulaşması için elimizi çabuk tutacağız” diyerek Gazze’li Mustafa’ya Türkiye’den selam gönderdi.
Kaynak: İHA