Trabzon'da 'İngilizce Eğitim Semineri' Düzenlendi

Trabzon'da, İngilizce öğretmenlerine yönelik "İngilizce Eğitim Semineri" düzenlendi.

National Geographic Learning/Cengage Learning ve Trabzon'da hizmet veren özel bir dil kursu işbirliğiyle İngilizce öğretmenlerine yönelik ücretsiz organize edilen seminere, İngiliz Dili Eğitimi Uzmanı ve BBC'de radyo programı yapan David Evans, konuşmacı olarak katıldı.

Rusya, Özbekistan, Ukrayna ve Kazakistan'ın yanı sıra bir çok Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen seminerlere konuşmacı olarak katılan Evans, katılımcılara İngilizce öğrenme uygulamaları ve öğretme teknikleriyle ilgili bilgi aktarıyor.
Evans, seminerin ardından yaptığı açıklamada, yılda iki kez organize edilen seminerler kapsamında her seferinde 6 ili ziyaret ettiklerini belirterek, "Dün Antalya'da seminer gerçekleştirdik. Bugün Trabzon'dayız, yarın Adana, perşembe Ankara, cuma Eskişehir, cumartesi Kocaeli'de olacağız. Mart ayında ise Diyarbakır'da seminer yapacağız. Amacımız, böyle bir eğitim görmemiş bütün illere bu hizmeti götürebilmek" dedi.

Katılımcılara, lisanın nasıl öğrenilebileceğinin bütün aşamalarını uygulamalı öğrettiklerini ifade eden Evans, kursa katılan öğretmenlerin öğrendiklerini hemen ertesi gün derslerde uygulayabileceklerini vurguladı.
Kaynak: AA