Muş’ta Gönül Elçileri Projesi Tanıtım Toplantısı

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından valilik toplantı salonunda ‘Gönül Elçileri’ projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Muş’ta Gönül Elçileri Projesi Tanıtım Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Gönül Elçileri’ projesi çalışmalarının Muş’ta da başlatılması için Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, ilçe kaymakamları ve eşlerinin de katılımı ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Hamdullah Karasu, “Gönül Elçileri Projesi, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir” dedi.

Daha sonra konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, 28 Şubat’ta imam hatiplilerin önüne kesmek için yapılan planlarla mesleki eğitimin engellendiğini söyledi.

Meslek liselerinin önünün kesilmesi için yapılanlara değinen Büyükersoy “Dünyanın çağdaş ülkelerinde lise eğitiminden çok mesleki eğitim ön plana çıkmaktadır. Daha önce kaymakamlık yaptığım bir yerde araştırma yapmıştım. Almanya’da, Fransa’da yüzde 70-80 hatta daha yüksek rakamlarda mesleki eğitimin ön plana çıktığını görmüştüm. Mesleki eğitimin ön plana çıkması, maalesef Türkiye’nin değişik sebeplerle engellemiş olduğu, özellikle imam hatipler bu konuda geçmişte 28 Şubat sürecinde imam hatiplilerin önünün kesilmesi amaçlandı. Ama bu amaç mesleki eğitimin de önünü kesmiş oldu. Şimdi ise bu konuda herhangi bir engel bulunmamaktadır. Çocuklarımızı lise eğitiminden daha fazla mesleki eğitim veren liselere yönlendirirsek onların meslek edinmesinde çok daha fazla katkı sağlamış oluruz. Program çerçevesinde özellikle evde boş oturan kadınlarımızı ve kızlarımızı mesleki eğitime davet ediyoruz. Çocukları var ise bakımı konusunda kreş ve benzeri eğitimleri programlar kapsamında vermeye devam ediyoruz. İlköğretime başlamamış çocuklarımıza ADEM’de eğitim verilmektedir. Bu konuda öncelikle kaymakamlarımızın gönüllü ve istekli çalışmalar yapmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA