Sorgun’da Ailede Sevgi Dilinin Özendirilmesi Projesi Tanıtıldı

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde “Ailede Sevgi Dilinin Özendirilmesi Projesi” Sorgun’da düzenlenen seminerle tanıtıldı.

Sorgun’da Ailede Sevgi Dilinin Özendirilmesi Projesi Tanıtıldı

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen seminere Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür İpek, Yozgat İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Sorgun Emniyet Müdürü İbrahim Üney, Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci ve vatandaşlar katıldı.

Seminerde bilgi veren Sosyolog Ömer Rahmi Arıcı yaptığı konuşmada hedeflerinin, Yozgat ve ilçelerin aile içi şiddet olaylarını en aza indirmek olduğunu söyledi.

Şiddet olaylarının yaşanmaması için ailelerin bilinçlenmesi ve bilgilenmesini sağlamak, evde huzur ortamına zemin hazırlamak olduğunu ifade eden Arıcı, anne, baba, çocuk, karı, koca ve kardeşler arasında iletişim kalitesini artırarak aile içi problemlerin şiddetle değil sevgi dili ile çözülmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Arıcı, “Şiddet olaylarının yaşanmaması için ailelerin bilinçlenmesi ve bilgilenmesini sağlamak, evde huzur ortamına zemin hazırlamak, anne, baba, çocuk, karı, koca ve kardeşler arasında iletişim kalitesini artırarak aile içi problemlerin şiddetle değil sevgi dili ile çözülmesini sağlamak” dedi.

Kaynak: İHA