Bakan Şahin, Nazilli’de Yurt Yöneticilerinin Zafiyeti Olduğunu Belirtti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Nazilli’de 10 kişinin tutuklandığı taciz ve fuhuşa teşvik operasyonunda yurt yöneticilerinin zafiyetinin görüldüğünü belirtti.

Bakan Şahin, Nazilli’de Yurt Yöneticilerinin Zafiyeti Olduğunu Belirtti

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret eden Bakan Fatma Şahin, Nazilli’deki taciz ve fuhuşa teşvik operasyonuyla ilgili soruları cevaplandırdı. Yetiştirme yurduna yerleştirilmeden önce tacize uğradıklarını iddia eden iki kızın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada yurt yönetiminin zafiyetinin tespit edildiğini belirten Şahin, “Kurumun toplum nezdindeki güvenilirliğini yıpratmamak adına Aydın Valisi, Başsavcı ve kolluk kuvvetlerine gerekenin yapılması talimatını verdim. Yurdun dışından kişilerin karıştığı bir olay. Yurt yöneticilerinin ise zafiyeti görüldü.

İdari ve adli soruşturma devam ediyor. Kim suçluysa ve kim burada ihmal yaptıysa bunun cezası bellidir ve gereği yapılacaktır. Çünkü bize emanet edilen çocuklarımızı göz bebeğimiz gibi korumak durumundayız. Büyük bir kurumuz ve personeli çok dikkatli seçiyoruz. Zaman zaman her toplulukta olacağı gibi, her kurumda olacağı gibi bazen yanlış insanlar olabiliyor. Onu halı altına süpürmeden, açık bir şekilde gereğini yapma iradesini ortaya koyduk” diye konuştu.

Kaynak: İHA