İzmir Büyükşehir Meclisi Aklandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Aziz Kocaoğlu’nun eski Danışmanı Bilgin Erünal’ın ortağı olduğu arazi için yapılan imar planı tadilatı soruşturmasında mahkeme beraat kararı verdi.

İzmir Büyükşehir Meclisi Aklandı
Başkan Kocaoğlu’nun geçtiğimiz aylarda adliyeye giderek ifade verdiği konuyla ilgili kesin karar çıktı. Büyükşehir Meclis üyeleriyle birlikte toplam 155 kişinin yargılandığı 17. Sulh Ceza Mahkemesi, delil yetersizliğinden tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA İZNİ VERMİŞTİ
Müfettiş incelemesi, yapılan şikayetler, soruşturma ve İçişleri Bakanlığı’nın izninden sonra mahkemeye taşınan danışman arazisinde tüm savunmalar alınmıştı. Yargılanan isimlerin bir kısmı bugün davanın olduğu mahkeme salonunda sabah saatlerinden itibaren beklemeye başladı.

Mahkeme heyeti danışman arazisinde “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle yargılanan isimlerin tamamı için beraat verdi. Mahkeme gerekçede ise ‘delil yetersizliğini’ gösterdi.

OLAY YARGIYA TAŞINDI
Kentsel Bölge Nazım İmar Planı’nda '5'inci Etap Yenileme Sağlıklaştırma Alanı' kapsamında konut alanı olarak yer alan Karabağlar Bozyaka Semti Kartal Parkı’nın yanındaki 13 bin 518 metrekarelik arazi, 2006 yılında el değiştirdi. Araziyi satın alanlar arasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2004-2009 yılları arasında meclis üyeliği, 4 yıl İmar Komisyonu Başkanlığı yapan Mustafa Bilgin Erünal da vardı. Erünal’ın yüzde 10 hissesine sahip olduğu arazi ile ilgili 2008 yılında, Büyükşehir Belediye Meclisi, Planlama Müdürlüğü’nün olumsuz raporuna karşın konut alanı 'Metropoliten Aktivite Merkezi'ne dönüştürdü. Hem AK Parti hem de CHP’nin oy birliği ile meclisten geçen karar daha sonra Karabağlar Belediyesi’nin meclisinde de kabul gördü. Burada ise AK Parti grubu plan değişikliğine ret kararı verdi. Gelen şikayetler üzerine savcılık soruşturma başlattı. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar tarafından hazırlanan iddianamede plan değişikliği yapılan “parsele mevzuata aykırı bir şekilde ayrıcalıklı imar hakkı verildiği, düzenlemede şehircilik ilke ve esaslarına aykırı davranıldığı, arazinin aşırı değerlendirmesine katkı yapıldığı, bu şekilde haksız kazanç teminine neden olduğu” iddia edildi. Başkan Kocaoğlu, “Arsanın yerini dahi bilmiyorum, taşımazın üzerinde bir yapılaşma olup olmadığını, bir inşaat yapılıp yapılmadığı hakkında bilgim yok. Bilgin Erünal danışmanım değil eski belediye meclis üyesidir' diyerek hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Dün yapılan duruşmada Kocaoğlu ile birlikte 155 kişi aklanmış oldu.
Kaynak: İHA