Danimarka ve İngiltere Libyalı Askerlere Eğitim Verecek

Danimarka Savunma Bakanı Nikolai Wammen, Danimarka ve İngiliz askerlerinin Libyalı askerlere İngiltere'de eğitim vereceğini belirtti.


Wammen, yaptığı açıklamada, İngiltere'nin teklifi üzerine gelecek yıldan itibaren yaklaşık 60 Danimarkalı askerin İngiltere'de Libyalı askerlere eğitim vereceğini bildirdi.

Eğitim projesinin Libya tarafından talep edildiğini vurgulayan Bakan Wammen, Libya'nın yeniden yapılanmasına katkı vereceklerini belirterek, "İngilizlerle bu eğitime katkıda bulunmak çok güzel bir imkan. Danimarka da birçok ülke gibi, Kaddafi rejimine karşı Libya halkının güvenliğini sağlamak için aktif bir şekilde rol almıştı ve tabii ki Libya'nın yeniden yapılanmasına da katkıda bulunacağız" dedi.

Libya'da güvenlik konusunda gerçekleştirilecek reformları desteklemek istediklerini daha önce ifade ettiklerini, bu nedenle Libya'ya olan destekleriyle ciddi olduklarını göstermeleri gerektiği ifadesine yer veren Wammen, şunları söyledi:

"Kaddafi rejiminin devrilmesinden sonra, Libya'daki güvenliği sağlamak için, uluslararası yardımlaşmanın çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Eğer koşullar uygun olursa güvenlik konusunda, örneğin silah kontrolü, Libya'nın askeri filosunu geliştirmek ve benzeri konularda daha geniş çapta işbirliği söz konusu da olabilir."

Danimarka Savunma Bakanı Nikolai Wammen, Danimarka ve İngiliz askerlerinin eğiteceği Libyalı asker sayısının yaklaşık 2 bin olarak planlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA