Ahlat’ın İlk Halk Müziği Korosu Kuruldu

Bitlis Valiliği koordinasyonunda Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen "Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle" isimli proje kapsamında Ahlat’ın ilk “Halk Müziği Korosu” kuruldu.

Ahlat’ın İlk Halk Müziği Korosu Kuruldu

"Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle" isimli proje meyvesini vermeye başlarken, kurulan koro ise Ahlat’ın ilk halk müziği korosu olma özelliğini taşıyor. Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde müzik öğretmeni Semah Açıkel ve gönüllü 10 öğretmen tarafından 30 kursiyere kurs veriliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan müzik öğretmeni Semah Açıkel, yaklaşık 1 aydır başlayan koro kursunun oldukça başarılı bir şekilde ilerlediğini ifade ederek, bu süre zarfında ise istenilen verimi yakaladıklarını söyledi.

Açıkel, 1 aylık sürede oldukça iyi bir yol kat ettiklerini ifade ederek, “Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle Projesi kapsamında Ahlat’ın ilk halk müziği korosu kurulduğu için ve bu koroyla çalıştığımdan dolayı oldukça mutluyum. Kursiyerlerimizde bu işte hevesli oldukları için oldukça başarılı bir şekilde kursumuza devam ediyoruz. Şu anda haftada 1 gün çalışmaktayız. Ama ilerleyen zamanlarda çalışmalarımız daha da artacaktır. Şu anda halk müziği koromuzda 30 kursiyerimiz var. Kursumuz 9 ay daha devam edecektir. İlerleyen zamanlarda kurulan koromuz ilçemizde düzenlenecek çeşitli etkinliklerde de yer alacaktır. Gönüllü öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimizle iyi bir şekilde kursumuzu devam ettiriyoruz. Kursumuz kısa bir süre önce başlamasına rağmen istediğimiz verimliliği aldığımız içinde oldukça mutluyum. En önemlisi de kursumuza gelen kursiyerlerin devamsızlık yapmayarak, süreklilik göstermesidir” dedi.

Daha sonra konu hakkında açıklama yapan Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle Proje yöneticisi ve Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Zübeyr Ergezen, bu projeyi ilçeye kazandırdıklarını ve ilçe halkının da projeye sahip çıkmasını beklediklerini söyledi.

Ergezen, proje kapsamında kurulan ve Ahlat’ın ilk halk müziği korosu olma özelliğini taşıyan koronun oldukça başarılı bir şekilde ilerlediğini belirterek, “Projemiz ilerleyen yıllarda daha geniş bir şekilde yayılacaktır. Bu proje ile ufkumuzun geniş olduğunu ve artık her zaman hazır olan bir koro oluşturduğumuz içinde son derece mutluyum. İnanıyoruz ki bu proje gibi SODES tarafından başka projelerde hazırlanarak Bitlis Valiliği’ne sunulacaktır. Tek isteğimiz proje kapsamında açılan kursların devam etmesidir” dedi.

Kaynak: İHA