Başkan Çoban Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yaklaşan yerel seçimler öncesinde kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Başkan Çoban, toplantıda, yatırımlarla ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Akarçay’da gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda basın mensubu ile birlikte Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Afyonkarahisar Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ve davetliler katıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Çoban, 30 Mart 2014’de gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi aday adaylığı başvurusunu yaptığını hatırlatarak, şuana kadar Afyonkarahisar merkez için kendisinden başka kimsenin aday adayı olmadığını söyledi.

4,5 yıllık dönemde kentte birçok büyük yatırıma imza attıklarından da bahseden Başkan Çoban, “Partimizin açıkladığı seçim takvimi çerçevesinde biz de aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Bu partinin kurucularından birisi olarak yıllardır hizmet veren birisi olarak tekrar aday adayı oldum. 4,5 yıldır ortaya koyduğumuz hizmetler ve diyaloglarımız ortadadır. Genel merkezimiz görüş bildirip ve istişare yapılarak kesin karar verilecektir. ‘Bizden kimse iyi yapamaz’ demiyoruz. Genel merkezimiz neyi uygun görürse anlayışla karşılayıp, saygı duyacağız. Hiçbir basın kuruluşu arasında ayrım yapmadık, yapmayacağız da” dedi.

“YENİ YILI AKARÇAY’DA KARŞILAYACAĞIZ”
Toplantıda basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Başkan Çoban, kent için önemli bir vizyon projesi olan Akaraçay Rekreasyon Projesi ile ilgili şunları söyledi:
“Akarçay projemizi bir yılda son haline getirdik. Bize örnek gösterilen projeler ortalama 12 yılda tamamlanmış. Ama biz bu kısa süre içerisinde ya onları yakaladık yada geçtik. Akarçay’da ışıklandırma işlemelerini tamamlayacağız. Bu yıl muhteşem bir havai fişek gösterisi ile yeni yılı Akaraçay’da karşılamayı düşünüyoruz. Akaraçay için kanolar alacağız. Öte yandan, 2 bin metrekarelik RF araç pisti ile halı saha yapacağız.”
Bir basın mensubunun, 'Trafik sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz’ sorusuna da yanıt vererek, sorunun otoparkların daha fazla kullanılmasına vatandaşların teşvik edilerek çözüleceğini söyledi.


Başkan Çoban, toplantıda kente yürütülen alt ve üst yapı çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceğini kaydederek, bu konu da vatandaşlardan anlayış beklediklerini ifade etti.

Toplantının sonunda Başkan Çoban, basın mensupları ile Akarçay’da tekne gezisi yaptı.
Kaynak: İHA