Tutkunu Olduğu Deniz, Onun Hem Evi Hem İş Yeri

Yaklaşık 8 yıl önce sahibi olduğu oto kiralama ve seyahat firmalarını satarak elde ettiği parayla yat alan 45 yaşındaki Göksel Şirinkan, ilk kez denize açıldığı o günlerden bu yana mavi sularda yaşıyor.


Şirinkan, Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nın limanına çektiği teknesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, denize çocukluğundan bu yana ayrı bir sevgi, hayranlık ve özlem duyduğunu söyledi.

İstanbul ve Tekirdağ'da yaşadığını ancak 37 yaşına kadar hiç denize açılmadığını ifade eden Şirinkan, şimdilerde bunu büyük bir eksiklik olarak gördüğünü anlattı. Yaklaşık 8 yıl önce hayatıyla ilgili çok radikal bir kararla, sahibi olduğu oto kiralama ve seyahat firmalarını satarak mavi sularla buluştuğunu aktaran Şirinkan, şöyle devam etti:

"O dönemlerde elime bir miktar para geçti. 80 bin liraya şu anda içinde yaşadığım yatı aldım. Dalış eğitimi aldım, yetmedi bununla ilgili Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'na kayıtlı kişisel bir okul açtım. Okulumun adresi teknem. Gelirimi dalış eğitimlerinden sağlıyorum. Bazen de tanıtım dalışları yaptırarak para kazanıyorum. Yani denizlerde yaşıyorum denizlerde para kazanıyorum ve harcıyorum."

- "Trafik sorunu, gürültü, stres yok"

Şirinkan, mavi sulardan, özgürlükten kopamadığını ve bunu hiç istemediğini belirterek, birkaç gün önce kardeşinin kızının düğününe katılamadığını, sadece hediye gönderdiğini ifade etti.

İlk bu kararı aldığında anne, babası ve kardeşlerinin şaşırdığını, karşı durmaya çalıştığını dile getiren Şirinkan, şunları kaydetti:

"Şimdi alıştılar. Düğününe gitmediğim yeğenim bile normal karşıladı. Ben isterdim ki, 20'li yaşlarımda denize açılsaydım. Şimdilerde Marmara ve Ege denizlerinde istediğim yere demirliyorum ya da limanına bağlıyorum. Tekne sallanmayınca, dalgaları hissetmeyince rahatsız oluyorum. Karada ruhum daralıyor. Mesela bir ilçede işim var iki gün sürüyor, yapamıyorum, psikolojim bozuluyor. Araç yoğunluğu, park sıkıntısı, trafik sorunu, kalabalık, gürültü, stres yok. Huzur bol miktarda var."

- "Teknede ölmek istiyorum"

Yaz-kış demeden denize açıldığını anlatan Şirinkan, "Kışın bile şortla geziyorum. Alıştığımız için fazla üşümüyoruz. Balıkçılar bana 'seni böyle görünce ben üşüyorum' diyorlar. Deniz sevgisinden olsa gerek, mavi sular bana hep sıcak geliyor" dedi.

Şirinkan, 8 yıl öncesine kadar geçen ömrümün önemli bölümünün boşa geçtiğini düşündüğünü belirterek, "Yurt dışında bu şekilde yaşayan çok var. Türkiye'de iki elin parmağını geçmez. Ömrümü teknede geçirmek ve bunun içinde ölmek istiyorum. Parayla değişmez. Bana fabrika verseler bu gemiyi, denizi, huzuru, eşsiz doğayı bırakıp gitmem. Teknemde herşeyim var. Bir evde olup da teknede bulunmayan yok" diye konuştu.

Kaynak: AA