Bursa'da Balık Halinde 'Gece Denetimi''

Bursa'da balık halinde, gece saatlerinden sabaha kadar süren su ürünleri denetiminde, küçük boyda olduğu belirlenen balıklara el konulduğu, toplam 7 bin 362 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasına göre, denetime katılan İl Müdürü Ömer Çelik, gerek iç sularda, gerekse açık denizlerde su ürünleri avcılığı ve üretimini düzenlemenin Bakanlığın asli görevlerinden biri olduğunu kaydetti.

Sürdürülebilir balık avı için balıkçıların Bakanlıkça belirlenen kurallara uyması gerektiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Müdürlük olarak sürdürülebilir balık avcılığı için av yasakları ve belirlenen kuralların titizlikle uygulanmasının tesisi için gece gündüz demeden, denetim çalışmalarını sürdürüyoruz. Balıkçı barınakları, karaya çıkış noktaları, yol güzergahları, toptan satış merkezleri, su ürünleri hali ve perakende satış yerlerini kapsayan denetimler gerçekleştirdik. 20 personelimiz görev yaptı. Denetimler sırasında 22 soğuk hava deposu, 22 su ürünleri satış sergisi, 129 su ürünleri nakil aracı ve 27 adet su ürünleri perakende satış yeri denetlendi. Gece yarısı 03.00-09.00 arası gerçekleşen denetimlerde küçük boyda olduğu tespit edilen 230 kilogram orkinos, 80 kilogram hamsi, 9 kilogram tekir ve 5 kilogram lüfere el konuldu, toplam 7 bin 362 lira idari para cezası uygulandı.''

Kurallara uyan balıkçılara teşekkür eden Çelik, kural ihlali yapanlarla da mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini vurguladı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce planlanan toplu su ürünleri denetimleri kapsamında gerçekleştirilen denetime, ​Bakanlık denetçilerinin yanı sıra Bursa, Zonguldak, Çanakkale, Karabük, İzmir, Aydın ve Ankara il müdürlükleri ile Karacabey ve Gemlik ilçe müdürlüklerinde görevli su ürünleri denetçileri de katıldı.

Kaynak: AA