Hazır Yemek Sektörü Çalışanlarına Hijyen Eğitimi

Ankara İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara Yemek Sanayici ve İş Adamları Derneği ile birlikte hazır yemek sektöründe çalışan personele hijyen eğitimi verdiklerini bildirdi.


Temel, yazılı açıklamasında, YESİAD yönetim kurulunun, yemek sektöründe neler yapılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulunmak için ziyaret ettiklerini belirtti.

Hazır yemek sektörünün çok büyük kitlelere hitap ettiğini ve halk sağlığı açısından önemli olduğunu, bu nedenle de sektörde çalışan personelin hijyen kurallarını çok iyi bilmesi gerektiğine dikkati çeken Temel, bu konuda YESİAD ile işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Ziyarette, hazır yemek sektörü çalışanlarına hijyen eğitimi verilmesi kararlaştırıldığını kaydeden Temel, YESİAD'ın organizasyonuyla ilk eğitimin de verildiğini bildirdi.

Eğitimde Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetçileri, hazır yemek sektörü çalışanlarına güvenilir ve sağlıklı yemek üretimi için nasıl çalışmaları ve neleri yapmamaları gerektiğinin anlatıldığını ifade eden Temel, eğitimlerin daha geniş katılımlı ve kapsamlı şekilde artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Kaynak: AA