Cep Telefonu Dolandırıcıları Yakalandı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden aradıklarını iddia ederek vatandaşları ağlarına düşüren 2 cep telefonu dolandırıcısı, son işlerinde yakayı ele verdi.

Tokat ilinden bir vatandaşı arayan ve 3 defa hesaplarına para yatırtan zanlılar, mağduru kredi çektirme aşamasına kadar getirdi. Kredi çekmek için bankaya giden mağdur, geç de olsa şüphelenerek polise başvurunca dolandırıcılar da yakayı ele verdi.
Vatandaşları cep telefonu yöntemi ile dolandıran Davut Ünal ve Orhan Saka, Eyüp Asayiş Şube Amirliği’ne bağlı polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda yakalandı. Zanlıların yakalanması ise şöyle gelişti. Zanlılar son olarak Tokat ilinden Cemalettin Cayman isimli bir vatandaşı arayarak, “Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden arıyoruz. İsminiz bir terör olayına karıştı. Bu olaydan kurtulmak için verdiğimiz hesaba para yatırın” dedi.

Cemalettin Cayman bu telefon üzerine önce 3 bin lira para yatırdı. Bir süre sonra mağduru tekrar arayan dolandırıcılar, bu kez de 2 bin lirayı hesaplarına yatırttı. Daha sonra da Cemalettin Cayman’ın altınlarına göz diken dolandırıcılar, altınları da bozdurtarak parayı hesaplarına yatırttılar. Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar, bu kez de Cemalettin Cayman’ın bankadan 10 bin lira kredi çekmesini istediler. Bankaya giderek kredi çekme aşamasına gelen Cemalettin Cayman, bu durumdan geç de olsa şüphelenerek polise başvurdu

Cemalettin Cayman’ın bu başvurusunun ardından polis de harekete geçti. Dolandırıcıların verdiği hesap bloke edilince dolandırıcılardan Orhan Saka, Eyüp’te bulunan bir bankanın şubesine para çekmek için geldi. Polisin bankayı gözetim altına aldığından habersiz olan Orhan Saka, şubede yakayı ele verdi. Gözaltına alındıktan sonra sorguya alınan Orhan Saka, suçunu itiraf ederek olaya karışan şahıslarla ilgili bilgi verdi. Komisyon alarak çalıştığı belirlenen Orhan Saka’nın verdiği bilgiler doğrultusunda Davut Ünal isimli bir şahıs da gözaltına alındı. Ayrıca olaya karışan bir kişinin ise Urfa’ya kaçtığı öğrenildi

Polisin yaptığı çalışmalar sonucunda dolandırıcıların kullandığı çok sayıda banka hesabına ait kart, cep telefonları ve bir miktar paraya el konuldu. Aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu çok sayıda vatandaşı aynı yöntemle dolandırdıkları tesbit edilen zanlılar ise Adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA