Salyazı Beldesinde Hayvancılığa Destek

Köse'nin Salyazı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin uyguladığı ortaklar mülkiyetinde 30 aileye altışar baş Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi hayata geçirildi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, yaptığı açıklamada, 2013 yılında tamamlanan proje ile 180 Holstein ırkı gebe düvenin hak sahiplerine teslim edildiğini belirterek, "Kooperatife yeni ahır yapımı ve makine ihtiyaçları için 1 milyon 426 bin lira, 180 canlı gebe düve alımı için 963 bin lira, işletme giderlerini karşılayabilmeleri için de 350 bin lira olmak üzere 2 milyon 739 bin lira kaynak sağlandı" dedi.

Kooperatife kullandırılan kredinin faizinin yüzde 3 olup ilk yılı geri ödemesiz, ikinci yılda faiz ödemeli ve üçüncü yıldan itibaren de 5 taksitte ana para ve faiz ödemeli olmak üzere 7 yıllık geri dönüş öngördüğünü kaydederek, "Bu projenin hayata geçirilmesi konusunda Valimizin ve milletvekillerimizin çok büyük katkıları olmuştur. Kooperatifin hevesli olan proje uygulayıcısı ortakları ve yöneticileri ile bu projenin ilimiz hayvancılığına katkı sağlayacağına inanıyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA