İğdır'da 'Gönül Elçileri Projesi' Çalışmaları
Iğdır Valisi Ahmet Pek'in eşi Ayfer Pek, herkesin "Çocuk Evleri"nde kalan çocuklara sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Ayfer Pek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan "Gönül Elçileri Projesi"nin 1 yıl önce başladığını ve bu projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirildiğini belirtti.
Projenin devam ettiğini hatırlatan Pek, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, 81 ilimizde başlatılmıştır. Bu projenin ilk basamağı Koruyucu Aile. Koruyucu Aile Proje dahilinde, yuvada kalan çocuklarımızı koruyucu ailelere yerleştirmek ve çocuk yuvalarını boşaltmak amacımızdı. Iğdır'da 0-6 yaş çocuklarımıza talep olduğu için bu konuda çok bir şey yapamadık. Sadece iki yavrumuzu koruyucu aileye verdik. Bu konuda, çocukların aileleri ile görüşmeler devam ediyor. Çocukları yanlarına aldıkları takdirde, sigortaları yoksa sigorta kapsamına alınacak. Çocuğun tüm masraflarını devletimiz karşılıyor. Bu yavrularımızı alan aile sadece onlara sevgi ve sıcak bir yuva verecek" diye konuştu.
Yuvada şu an kalan çocuğun olmadığını ifade eden Pek, şöyle devam etti:
"Bu çocuklarımız, devletimizin himayesinde kiralanan 5 eve yerleştirildi. Kızlarımızın kaldığı 'Çiçek Evleri', erkeklerimizin kaldığı 'Şahin Evleri' var. Burada anneleriyle bir evde nasıl yaşanırsa öyle bir yaşama başladılar. Evlerimizi zaman zaman ziyaret ediyor, çocuklara misafir oluyoruz. Dileyen vatandaşlarımız izin alarak çocuklarıyla onlara misafir olup, yalnız olmadıklarını gösterebilirler. Ayrıca, özel günlerde ya da hafta sonları evlerinde misafir olarak alabilirler."
