Haluk Alıcık, 'diş Hekimleri Günü'nü Kutladı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimleri Günü'nü yayınladığı mesajla kutladı.

Haluk Alıcık, 'diş Hekimleri Günü'nü Kutladı

Ağız ve diş sağlığı ile ilgili toplum bilincinin arttırılmasının sadece diş hekimlerinin çabaları ile değil herkesin katkıları ile gerçekleşebileceğini ifade eden Alıcık, çocukluktan itibaren aileden alınan eğitimin diş hekimlerinin çabaları ile ileri yıllarda yaşam kalitesinin yükselmesine neden olacağını söyledi.

Türkiye’de bilimsel diş hekimliğinin temellerinin 22 Kasım 1908 tarihinde atıldığını ve 1996 yılından itibaren de her 22 Kasım gününün ‘Diş Hekimleri Günü’ olarak kutlandığını hatırlatan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık mesajında; “Ağız ve diş rahatsızlıkları birçok hastalığın habercisidir. Özellikle çocukluk çağından itibaren verilecek eğitimlerle ağız ve diş sağlığının korunması alışkanlığını yeni nesillere kazandırmak, toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesini sağlamak, diş hekimlerimiz ile ailelerin yanı sıra herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir. Değerli diş hekimleri ve ağız diş sağlığı çalışanları, için de bulunduğumuz Ağız Diş Sağlığı Haftası'nı, mesleki dayanışmanızın daha da pekişmesi ve halkımızın ağız sağlığı konusundaki bilinçlenmesine daha fazla katkı sunması dileklerimle tebrik eder, diş hekimlerimizin 22 Kasım Diş Hekimleri Günü'nü kutlar, saygılar sunarım” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA