67'nci Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, "Yerel basının pek çok sorunu var. Gazetelerin birleşmesiyle yerel basında da arkadaşlarımız işsiz kalıyor" dedi.


TGC ve Konrad Adenauer Stiftung tarafından düzenlenen "67'nci Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri", Balıkesir, Manisa, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Bursa'dan yaklaşık 150 gazetecinin katılımıyla Bandırma ilçesinde bir otelde yapıldı.

Olcayto, seminerde yaptığı konuşmada, gazeteciliğin, Türkiye basın tarihi bakımından zor bir dönemden geçtiğini savundu.

Yaygın basında işsizliğin fazla olduğunu öne süren Olcayto, "Çok zor günlerden geçiyoruz ama umudumuzu hiçbir zaman kaybetmiyoruz. Yerel basının pek çok sorunu var. Gazetelerin birleşmesiyle yerel basında da arkadaşlarımız işsiz kalıyor. Bütün bu olumsuzlukları aşacağız" dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ise gazeteciliği, çok zor ve özveriyle yapılan bir meslek olarak niteledi.

Gazetecilerin, toplumların doğruya ulaşması ve sağlıklı bilgilenmesinde son derece önemli bir aktör olduğunu dile getiren Pekel, "Gazetecilik, sevgiyle yapılan bir iş ve kişinin bedenine girdikten sonra bir türlü çıkmıyor. Ekonomik olarak kazançları az da olsa çeşitli sorunlarla karşılaşsalar da bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşınca bütün sıkıntılarını unutuyorlar. Bundan dolayı gazetecilerin önünde saygıyla eğiliyoruz'' diye konuştu.

Seminer, uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı 4 oturum yapılması ve katılımcılara birer sertifika verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA