Vali Altıparmak, Çat İlçesini Ziyaret Etti

Vali Ahmet Altıparmak, Çat ilçesinde incelemelerde bulundu.


İlçe Kaymakamı Doğan Dinç ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Altıparmak, Kaymakamlık toplantı salonunda mahalle ve köy muhtarları ile toplantı yaptı.

Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, iyi bir yönetim anlayışıyla devletin, milletin zenginleştiğini bunun da kente ve ilçelere yansıdığını söyledi.

İlçede altyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal hizmetlerde ve sosyal yardımlaşmada da her türlü ihtiyacın karşılandığını belirten Altıparmak, "İlçede kütüphane olmaması büyük bir eksiklik. Gelecek nesilleri düşünüyorsak mutlaka kütüphaneler kurmamız lazım. İlçelerimizin yanı sıra köylerimizde de kütüphaneler olması lazım" diye konuştu.

Altıparmak, ilçede eğitim gören öğrencilere yönelik hayata geçirilen Çanakkale Gezisini de anlamlı bulduğunu belirterek, öğrencilere aynı zamanda Erzurum'daki tabyalarının gezdirilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda muhtarların sorunlarını da dinleyen Altıparmak, sorunların çözümü kurum müdürlerine talimat verdi.

Altıparmak toplantının ardından Kaymakamlık bahçesine fidan dikerek muhtarlarla hatıra fotoğraf çektirdi.

İlçedeki esnafları da ziyaret eden Altıparmak, çocuklara da oyuncaklar hediye etti.

Altıparmak ve beraberindekiler daha sonra ilçeye bağlı Yavi Beldesinde, 25 Ekim 1993 yılında PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 33 vatandaşın bulunduğu Yavi Şehitliği ve şehitlik anıtını ziyaret etti.

Kaynak: AA