Köy Muhtarlarından Dsi Tekirdağ Şube Müdürlüğüne Ziyaret

Malkara ilçesindeki 40 köy muhtarı, AK Parti Tekirdağ İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Becerir ile DSİ Tekirdağ Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.


Şube Müdürü Adem Coşkun, ziyarette, geçtiğimiz hafta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Saray ilçesinde Trakya Gelişim Projesini açıkladığını hatırlatarak, bu projenin bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Tekirdağ'da çalışmaların devam ettiğini belirten Coşkun, "Bununla ilgili öncelikli olarak sulama göletleri, sulama projeleri, daha önceden yaptığımız kanallı sulamaların basınçlı boruya dönüşmesi, dere ıslahlarının tamamlanması ve Tekirdağ içme suyu projesinin tamamlanması, Ergene'yi kurtarmak ve temizlemek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Coşkun, Türkiye'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Bin Günde Bin Gölet" projesi kapsamında Tekirdağ'da da çalışmaları olduğunu, belirterek, şöyle devam etti:

"Şu anda 35 göletimizin hali hazırda planlama, proje ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bunların pek çoğu Malkara ilçemizde. Yöresi itibariyle zaten gölet yapmaya, sulamaya elverişli. Bir de özellikle Tekirdağ'ın Çerkezköy, Çorlu gibi yöreleri daha çok sanayi ağırlıklı. Oralara yapacağımız hizmetler bizim daha çok kullanma, suyu ve yeraltı suyu seviyesinin kontrolü ancak Malkara, Hayrabolu, Şarköy'e yapacağımız yatırımları içme suyu temini başta olmak üzere, sulamaların geliştirilmesi ve taşkın korumaları oluşturmakta."

Becerir de, Trakya Bölgesi'nin son yıllarda ciddi yatırım alan bir bölge haline geldiğini belirterek, "Bölgemizde son yıllarda ciddi bir atak başladı.

Gerek bölge müdürlerimiz, gerek şube müdürlerimizin bu konuda ciddi çalışmaları var. Bütünsel bir planlamayla inanıyorum ki önümüzdeki çok kısa dönemde, birkaç yıl içinde bölgemizin sulama hacmi sulama potansiyeli ciddi manada yükselecek" şeklinde konuştu.

Köy muhtarları da, TRAGEP kapsamında köylerde yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Kaynak: AA