Kaymakam ve Kursiyerlerden ‘özel’ Ziyaret

Samsun’un Bafra İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Hasta ve Yaşlı Bakım Faaliyeti Kursu’na katılan kursiyerler Doğankaya köyünde bulunan Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.

Kaymakam ve Kursiyerlerden ‘özel’ Ziyaret

56 kursiyer kursiyerin katıldığı ziyarette Kaymakam Ali Katırcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar da hazır bulundu. Doğankaya köyünde bulunan Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek otistik çocukların bakımı ve eğitimi ile ilgili bilgilendirilen kursiyerler, ziyaretin kendileri için çok faydalı geçtiğini söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatör Yardımcısı Cemalettin Cankurt, “Bafra Kaymakamlığı’nın hazırlayıp sunduğu Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) desteklediği proje kapsamında 56 bayana Hasta ve Yaşlı Bakım Faaliyeti Kursu veriyoruz. Kursumuzun faaliyetleri kapsamında hasta ve yaşlı bakım ile ilgili faaliyet yapan kurum ve kuruluşları geziyoruz. Projemiz kapsamında Doğan köyündeki Otistik Çocuk Eğitim Merkezimizi ziyaret ettik. Bu eğitim kapsamında Otistik çocukların bakımı, eğitimi ile ilgili kursiyerlerimize bilgilendirme yapılacak” dedi

Kaymakam Ali Katırcı da yaptığı konuşmada, “Biz bu projeyi OKA ile birlikte yürütüyoruz. Ana sponsorumuz onlar. Bir kısmını da kaymakamlık olarak biz karşılıyoruz. Projemiz gayet güzel bir şekilde gidiyor. Bu tür etkinliklerle de biraz daha bu kursun amacına yönelik çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz. Burada bir yuvamız var. 32 öğrencimiz burada eğitim alıyor. Daha sonra onlar kaynaştırma seviyesine geldiklerinde biz onları normal okullarımıza gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler kendi yaptıkları çiçekli kartpostalları Kaymakam Ali Katırcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar’a hediye etti. Ayrıca öğrenciler Kaymakam Ali Katırcı’ya çiçekli Atatürk posterini hediye etti.

9 Eylül’de başlayan kurs, 2 Nisan’da sona erecek

Kaynak: İHA