Basın İlan Kurumu Siirt'te Temsilcilik Açacak

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "TBMM'ye kanun teklifi sunduk. Bu kanun teklifi meclisten geçtikten sonra artık resmi ilan hacmi sınırlı olan illerde de temsilcilik açarak, Türkiye genelinde fiili olarak hizmet vereceğiz" dedi.


Atalay, Siirt Valiliği, Belediyesi ve Siirt Üniversitesi'ni ziyaret ettikten sonra Barden Otel'de Siirt ve ilçelerinde faaliyet gösteren yerel gazete sahipleri ile bir araya geldi.

Atalay, burada yaptığı konuşmada, Siirt'te yayın yapan gazetelerin güçlenmesi gerektiğini belirtti.

Kurum olarak yük olmaya değil, yük almaya geldiklerini vurgulayan Atalay, yakında Siirt'te temsilcilik açacaklarını bildirdi. Atalay, "Her ilde bizim şubemiz yok, yeni yeni açılıyor. 12 olan şubemiz 36 oldu. Her ilimize gidiyoruz. Bu hedef ile TBMM'ye kanun teklifi sunduk. Bu kanun teklifi meclisten geçtikten sonra artık resmi ilan hacmi sınırlı olan illerde de temsilcilik açarak, Türkiye genelinde fiili olarak hizmet vereceğiz" dedi.

Adalet Bakanlığı'nın 2009 yılından bu yana BİK'ten kopmak istediğini dile getiren Atalay, kamu ihale ilanları ve Adalet Bakanlığı ilanları koptuğunda ne BİK'in ne de yerel medyanın gücünün kalacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bizden önce Basın İlan Kurumu tartışılır bir kurum haline gelmişti, birçok ilan kopmuştu. 'Daha önce gidenler gitti, elimizdekileri kurtaralım' dedik. Kamu ihale ilanı gidiyordu. BİK önemli, BİK'in mevcut durumunu koruyarak güçlenerek devam etmesi lazım. Benim kanaatim bu. Gözükmeyen, okunmayan, dağıtılmayan ve hatta basılmayan gazetelere niye ilan verelim görüşü hayli yaygınlaşmış. Halen bunlar dinmedi ama biraz geriledi. Biz geldiğimizden beri hiçbir ilan bizden kopmadı, hatta gidenleri de geri getirmek için uğraşıyoruz."

Toplantıya, BİK İlan Hizmetleri Müdürü M. Nail Duran, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Diyarbakır Şube Müdürü Halit Peltek, Batman Şube Müdürü Mehmet Gönenç de katıldı.

Kaynak: AA