Rabbin Direniş Ordusu Lideri Kony'nin Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor

Uganda'nın kuzeyinde faaliyet gösteren Rabbin Direniş Ordusu'nun lideri Joseph Kony'nin sağlık durumunun hızla kötüye gittiği ve Sudan ile Orta Afrika Cumhuriyeti arasındaki sınır bölgesinde bulunduğu bildirildi.


Kony'nin durumuyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne bilgi veren Afrika Birliği Özel Elçisi Francisco Madeira, Rabbin Direniş Ordusu liderinin hangi hastalıktan muzdarip olduğunun bilinmediğini söyledi.

Orta Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Michel Djotodia ile görüştüğünü belirten Madeira, Djotodia'nın kendisine Kony ile temas kurduklarını ve teslim olması için ikna etmeye çalıştıklarını söylediğini aktardı.

Madeira, ABD ordusu uzmanları tarafından desteklenen Afrikalı askerlerin baskısı nedeniyle çok sayıda kişinin Rabbin Direniş Ordusu'ndan ayrıldığını kaydetti.

Uganda'da Rabbin Direniş Ordusu adıyla erkek çocuklardan oluşan bir ordu kuran Kony, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından 30 binden fazlası çocuk olmak üzere 60 bin kişiyi kaçırmak, 3 bine yakın kişinin ölümüne neden olmak, tecavüz, işkence ve cinsel köleliğe zorlamak gibi 33 ayrı suçlamadan aranıyor.

ABD, Rabbin Direniş Ordusu ile mücadelesin yardım için Uganda'ya özel eğitimli askerlerden oluşan birlik göndermişti.

Kaynak: AA