Kıbledağı'nda Yeniden Yapılması Planlanan Cami

Rize Valisi Nurullah Çakır, Kıbledağı'nda yapılan cami inşaatını inceledi.


Cami inşaatı hakkında Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Ahmet Minder'den bilgi alan Vali Çakır, iklim şartları olumlu devam ettikçe çalışmaların da devam edeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Temel amaçlarımızdan biri buradan çıkan malzemeyi burada kullanmaktır. Peyzaj düzenlemesi yapılan malzemenin de doğal malzemeden kullanılmasını önemsiyoruz. Bu mevkideki çalışmalar bitince burası Ayder Yaylası gibi turizmde odak noktalardan biri olacak. Bu doğrultuda ihtiyaca cevap vermesi için çalışmalarımızı yapmak zorundayız. Emeği geçen herkese ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum."

Minder ise Kıbledağı Camisinin Güneysu ilçesinin turizmi için çok önemli olduğunu belirterek, "Eski caminin ihtiyaca cevap vermemesi üzerine yeni caminin yapılması için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar kontrollerimiz nezaretinde son sürat devam ediyor. Kaba inşaatını tamamlamak üzere. Camiyi, çevre düzenlemesinin ardından gelecek ramazan ayından önce ibadete açmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA