Çocuk Dostu İl Meclisi 3. Dönem Toplantısı

Başkentte üç yıl önce "Çocuk Dostu Şehir" projesi kapsamında oluşturulan "Çocuk Dostu İl Meclisi", üçüncü dönem birinci toplantısını gerçekleştirdi.


İl Genel Meclisinde düzenlenen toplantıda, Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, İl Genel Meclisi esas alınarak Ankara'nın 25 ilçesinden toplam 121 çocuğun okullarındaki seçimler neticesinde buraya geldiğini söyledi.

Meclisin çocukları eğiten ve öğreten fonksiyonunun yanı sıra kendilerinin de yenilendiğini belirten Karadağ, çocuklarla birlikte onları ilgilendiren sorunların çözülmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Eski Çocuk Meclisi Başkanı Melikşah Alican da bugünün "Dünya Çocuk Hakları Günü" olduğunu anımsatarak, Birleşmiş Miletlerin katliamlara ve çocuk ölümlerine sessiz kaldıklarını söyledi.

Dünya çocuklarının bir tutulması gerektiğini ifade eden Alican, çocuk haklarının da kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Çocuk Dostu Şehir" temalı afiş, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine de ödülleri verildi.

Daha sonra yapılan meclis başkanlığı seçiminde Kazan ilçesinden ortaokul öğrencisi Nisanur Genç başkan oldu.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, İl Aile ve sosyal Politikalar Müdürü İdris Yekeler, öteki ilgililer ve çocukların aileleriyle öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA