Muğla'da Değerler Eğitiminin Önemi Anlatıldı

Uluslararası Eğitimciler Derneği ve Muğla Altınbaşak Derneği tarafından "Değerler Eğitimi Konferansı" yapıldı.


Özel İdare Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Dr. Ayhan İnak, değerler eğitimi konusu sunum yaptı. Değerler eğitimin gençler üzerindeki olumlu etkilerine değinen İnak, "Değersiz genç yoktur, henüz değeri keşfedilmemiş genç vardır. Nakış işler gibi gençleri işlemeliyiz. İnsan en değerli varlıktır. İnsanın herşeyi değerlidir. İnsanın herşeyi emanettir" dedi.

Öğretmenlerin özellikle gençlik döneminde yol gösterici olduklarına işaret eden İnak, şöyle konuştu:

"İnsan, geleceğini gençlik döneminde şekillendirir. Çünkü eğitimini bu dönemde alır. İşine bu dönemde sahip olur. Kimliğini, karakterini ve kişiliğini bu dönemde elde eder. İyi ve kötü alışkanlıkları bu dönemde kazanır. Model olarak kimi aldılarsa onu taklit ederler. Gençlerin bu dönemde ihmal edilmesi, telafisi zor yaralar açar."

Isparta Milli Eğitim Denetmeni Necati İlmen ise değerler eğitiminin "insanlaştırma sanatı" olduğunu, kalbe, zekaya, iradeye hitap etmesi gerektiğini belirtti.

İlmen, toplum olarak değerler eğitiminin çok iyi düşünülmesi ve uygulanması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Eğitim sistemi haz merkezli olduğu takdirde gelecekte burnundan kıl aldırmayan nesiller olur. Bireysel gelişime değil, toplumsal gelişime önem vermeliyiz. 22 yaşındaki bir genç bugün 130 yıl hapis istemi ile yargılanıyorsa toplum olarak değerler eğitimini bir daha düşünmeliyiz. Gençlik döneminde hisler hakim olduğu için hapishaneler gençler ile dolu. Gençlere değerlerimizi anlatmalı ve yaşatmalıyız. Çünkü güzel değerler yansır, çevreye hayat enerjisi olur."

Kaynak: AA