Memur-sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Eskiden paket paket darbe vardı, şimdi paket paket de olsa demokrasi var" dedi.


Memur-Sen Bingöl İl Temsilciliğince Kaleönü Mahallesi'nde bir düğün salonunda düzenlenen "Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz ve Gençlik" konulu konferansta konuşan Gündoğdu, sendikal çalışmalarının özelde üyelerinin, genelde Türkiye'nin ve insanlığın geleceğini dert edinmek olduğunu söyledi.

Değerler sendikacılığını medeniyet değerleriyle buluşturmak, kuşatmak, yaşamak ve yaşatmak olarak hayata geçirmek üzere yola çıktıklarını ifade eden Gündoğdu, "Onun için ücret sendikacılığı elbette insan onuruna yaraşır ücrete kavuşmak için rutin işlerimizden ama medeniyet davamıza hizmet etmek sendikacılığımızın esas amacını oluşturuyor" diye konuştu.

"Eskiden paket paket darbe vardı şimdi paket paket de olsa demokrasi var" diyen Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in, çözüm sürecinin hayata geçmiş, başarılmış bir karışımı, bir tablosu olduğunu belirtti.

Akil İnsanlar Heyeti'nde yer aldığını hatırlatan Gündoğdu, heyetle gittiği 37 kentte insanlarla yaşadığı diyalogları anlattı.

Gençliğin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla Genç Memur-Sen'i kurduklarını ifade eden Gündoğdu, son günlerde gençlikle ilgili iki önemli tartışma bulunduğunu, bunların gençlerin kaldığı evler ve dershanelerin kapatılmasına yönelik tartışmalar olduğunu söyledi.

İki konunun da tartışılma biçiminin yanlış olduğunu savunan Gündoğdu, "Bugün gençlikle ilgili iki tane tartışma var. Birisi gençliğin kaldığı evler, Sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum bu konuyu bu kadar önemli bir şekilde gündeme getirdiği için. Sayın Kılıçdaroğlu'na ilk kez teşekkür ediyorum 'biz CHP olarak da nikahsız evli olmayan kız ve erkeklerin aynı evde kalmasına razı olmayız' dediği için" diyerek bir süre duraksadı. Konuşmasının bu bölümünde salondakilere "Neden tepki vermediniz" diye soran Gündoğdu, "Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmeme mi inanmadınız yoksa onun söylediklerine mi" demesi üzerine salonda alkış sesleri duyuldu.

-Dershaneler-

Dershanelerin tartışılma biçiminin yanlış olduğunu savunan Gündoğdu, "Bu eğitim sistemi eleyen bir sistem olduğu sürece, üniversiteye gelinceye kadar bu çocuğun önüne koyduğumuz tek değer, 'yavrum ne kadar netin olursa o kadar değerlisin.' Komşunun oğlundan bir neti fazla olan daha değerli. Ahlaklı olmak, erdemli olmak hayata hazırlık yok. Testle tost arasına sıkıştırmışız koş yavrum. Üniversiteye gelince hangi değeri isteyeceksiniz.

Yurtlar mükemmel yapılmış ama yeterli değil yurtların ruhu işlenmemiş müfredatı yok. Maddi teknolojik gelişmeler çok güzel ama ruhun inkişafıyla ilgili yeterli adımlar atılabilmiş değil. 4+4+4, dört dörtlük eğitim. Kuran ve siyer derslerinin seçmeli de olsa olması. Bu ilk kez hayata geçti ama şu anda dershanelerin tartışılma biçimi de yanlış" diye konuştu.

Yüzde 58 evet ile paydaş olanların, bu yüzde 58'e zarar verme hakkının olmadığının altını çizen Gündoğdu, şöyle dedi:

"O zaman devlete düşen görev, bir: Eğitim sisteminin sınavların amaç olmasından çıkarıp, hayata hazırlık olarak öne çıkarmak. İki: 120 bin öğretmen açığı var 39 bin ücretli vekil yerine istihdam edilmiş. Öğretmenin ücretlisi vekili olmaz. Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere öğretmenlerin bölgeler arasındaki dağılımındaki adaletsizlik eğitimde fırsat eşitliğinin hayata geçmesine engel. Eğer devlet bu sorunları çözerse dershanelere zaten doğal olarak ihtiyaç azalacaktır."

Kaynak: AA