Karapınar'da Sağlıklı Yaşam Semineri

Karapınar AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, sağlıklı yaşam semineri gerçekleştirildi.


Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı Cemile Özatan, Karapınar Kültür Merkezi'ndeki programda, diyabet, şişmanlık ve bel çevresi konularında katılımcılara bilgi verdi.

Şişmanlığın, harcanandan fazla enerji alımından oluşan sağlık sorunu olduğunu belirten Özatan, kalça ve karın bölgesi ve vücudun diğer bölümlerindeki yağ birikiminin sağlık açısından risk taşıdığını ifade etti.

Beslenmenin anne karnında başlayarak, yaşamın sonlandığı ana kadar devam eden yaşamın vazgeçilmez ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özatan, "Beslenmek, insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli besin öğelerini yeterli ve dengeli miktarda alıp vücutta kullanabilmesidir. Karın doyurmak, açlığı bastırmak, canının çektiği şeyleri yemek veya içmek değildir. Sağlıksız diyetler ve tek taraflı diyetler metabolizmada yavaşlama, cinsiyet, kullanılan ilaçlar, alkol tüketimi gibi etkenler, sağlıksız kilo alış verişlerişine sebep olur" dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Derya Zengin de amaçlarının hanımlara sağlıklı yaşam konusunda katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Kaynak: AA