Kayseri'deki Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Felahiye ilçesine bağlı İsabey köyünde bir kişinin öldüğü, 12 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı gıda zehirlenmesine ilişkin, "Halk Sağlığı Kurumu Laboratuvarı sonuçlarına göre, zehirlenmeye arabaşı çorbasına karışan ve etken maddesi endosülfan olan tarım ilacı neden olmuş" dedi.


Öksüzkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıda zehirlenmesi sonrası Sağlık Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin köydeki evde yapılan yemekten ve dolaptaki tavuklardan numune aldığını belirtti.

Sağlık Müdürlüğü olarak numunelerdeki incelemeleri tamamladıklarını ifade eden Öksüzkaya, "Halk Sağlığı Kurumu Laboratuvarı sonuçlarına göre, zehirlenmeye arabaşı çorbasına karışan ve etken maddesi endosülfan olan tarım ilacı neden olmuş. Endosülfan, tarımda insektisit olarak ilaçlamada kullanılan ancak şu an kullanımı yasak olan bir etkendir" diye konuştu.

Öksüzkaya, kentteki hastanelerde tedavisi devam eden 12 kişinin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Niğde'nin Bor ilçesinde 2006 yılında "endosülfan" zehirlenmesi sonucu 111 kişinin hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Öksüzkaya, Bor'da o yıl 3 kişinin zehirlenerek hayatını kaybettiğini anımsattı.

Felahiye ilçesine bağlı İsabey köyünde 14 Kasım Perşembe günü arabaşı yedikten sonra rahatsızlanarak hastanelere kaldırılan 13 kişiden biri yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA