Yunanistan Ombudsmanı'nın 15. Kuruluş Yıldönümü

Türkiye Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu, Yunanistan'daki Koridalos Hapishanesi'nde bulunan 5 Türk mahkumu ziyaret etti.


Ömeroğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da "Yunanistan Ombudsman'ının 15. kuruluş yıldönümü" kapsamında temaslarda bulundu.

Akropolis Müzesi amfisinde, Avrupa Konseyi işbirliği ile organize edilen etkinliğin açılışında "Yeni bir Ombudsmanlık kurumunun dinamikleri" başlıklı bir konuşma yapan Başdenetçi Ömeroğlu, "Yunan Ombudsmanın Türk kökenli vatandaşlar için Türkçe bröşürler hazırlaması ve şikayet başvurularını Türkçe olarak kabul etmesiyle zihinlerdeki sınırların aşılması adına büyük bir yol katettiğini, kendilerinin de şikayetçilerin kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri dilde yapacakları başvuruları kabul ettiklerini" söyledi.

Ömeroğlu, Atina temasları çerçevesinde ayrıca Türkiye'nin Atina-Pire Başkonsolosluğu binasında İstanbullu Rumlar Evrensel Federasyon Başkanı Nikos Uzunoğlu ve Atina Gökçeadalılar Derneği Başkan Yardımcısı Makis Kamburopulos ile bir araya geldi. Görüşmelerde Atina-Pire Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer de hazır bulundu.

AA muhabirine açıklamada bulunan Ömeroğlu, "Türkiye Kamu Başdenetçisi olarak buradaki Türk asılı ve Türk vatandaşılarımızın şikayetlerini, ihtiyaçlarını dinlemeye geldik. Kendileri birçok konuda bizi aydınlatılar. Ben de Türkiye'ye döndüğümde gerekli yerlere bunları ileteceğim ve onlara nasıl yardımcı olacağım konusunda yollar arayacağım. Onlar bizim vatandaşlarımız" diye konuştu.

Başdenetçi Ömeroğlu ve beraberindekiler, Koridalos Hapishanesi'ni ziyaret ederek hapishane müdürü ve 5 Türk mahkumla görüştü.

Kaynak: AA