Orman Yangında Zarar Gören Vatandaşlara Yardım Yapıldı

Kumluca'da 5 Eylül'de meydana gelen orman yangınında ev, ahır, sera ve bahçeleri zarar gören vatandaşlara Kaymakamlık tarafından yardım yapıldı.


Kumluca'ya bağlı Ortaköy ve Karacaören köylerinde meydana gelen orman yangınında zarar gören vatandaşlara, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım gerçekleştirildi.

Kaymakamlık makamında yangından zarar gören vatandaşlara bir araya gelen Kaymakam Canan Hançer Baştürk, yangının büyük bir afet olduğunu söyledi.

İklim koşulları, bölgenin sık ormanlık olmasının yangının büyümesinde önemli etken olduğunu ifade eden Baştürk, tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu anlattı.

Yangından sonra bölgede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin hasar tespiti yaptıklarını kaydeden Baştürk, "Yapılan tespitlerimizde 24 vatandaşımızın ev, ahır, sera ve bahçelerinde zarar görmüş. 2 vatandaşımıza kısmi olmak üzere diğer vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından biner lira maddi yardım yapacağız. Yeterli değil belki ama daha fazlasını da yapma imkanımız olunca inşallah onu da yaparız" dedi.

Baştürk, yangından etkilenen 9 vatandaşın kendilerine müracaat ettiğini, bu kişilere nakdi yardımların yapılacağını, diğer vatandaşların da müracat etmeleri durumunda yardımların verileceğini bildirdi.

Konuşmanın ardından Baştürk ve İlçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya tarafından yangında zarar gören ailelere yardımları dağıtıldı.

Kumluca'ya bağlı Ortaköy köyünde 5 Eylül'de başlayan orman yangını Karacaören köyüne de sıçramış, 2 gün süren yangında yaklaşık 400 hektar ormanlık alan ve köylülere ait ev, ahır, sera ve bazı bahçeler zarar görmüştü.

Kaynak: AA