Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Açıklaması

3. Niğde Günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Açıklaması

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Niğde Günleri” etkinliğinde Valilik ve Belediyelerin verdiği hizmetler, şehre kattıkları yenilikler, Üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmaları, Niğde’de üretilen tarımsal ve hayvansal ürünler, kültürel el sanatları, tarihi, doğal ve turistik güzelliklerin fotoğrafları, maket, kataloglar sergilendi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Niğde Günleri etkinliğinde Niğde Belediyesi standında misafirlere Niğde Elması ve çorba ikramı yapıldı.

Niğde Günlerinde, Niğde Belediyesinin de oluşturduğu stant da ziyaretçi akınına uğradı. Çok sayıda kişinin ziyaret ettiği, Niğde Belediyesi standında belediyeye ait kültürel yayınların yanı sıra hizmetlerin tanıtımı da yapıldı. Ziyaretçiler, Niğde için çok önemli projelerin uygulandığını belirterek Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler.

Niğde hakkında ziyaretçilere bilgi veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye çalışmalarını da anlattı. Kurulan ekranda Niğde ve Belediye çalışmalarını anlatan tanıtım filmleri yayınlandı.

Başkentte 3.sü düzenlenen Niğde Günlerinin tanıtımın önemine vurgu yapan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediye Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz günden itibaren Niğde'nin tanıtımı için gayret gösterdik, tanıtım için ne gerekiyorsa yaptık” dedi.

Niğde'nin tanıtımı için de çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Gerçekten bu organizasyonun ihtişamlı bir şekilde olması için büyük emek ve çaba gösterdiler. Elbette bizde Niğde Belediyesi olarak kendilerine her acıdan destek olduk. Aramızda İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler'de var. Sayın Bakanımızın ilk Valiliği Niğde'mizde. Bakanımızın Niğde Valiliğinden İstanbul Valiliğine oradan da İçişleri Bakanlığına uzanan başarı dolu bir yol haritası var. Kendisini Niğdeliler adına saygıyla selamlıyorum. Sayın Bakanımızın da Niğde'miz için bir şans olduğunu da ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Belediye Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz günden beri her alanda olduğu gibi ilimizin tanıtımı alanında da önemli adımlar attık. İlimizin tanıtımı için bir çok ilin bilbordların da tarihi eserlerimizi sergiledik. Niğde tanıtım günlerinin yapılması yine bizim dönemde başladı ve bugün 3.sünü gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Belediye olarak İstanbul da düzenlenen değişik fuarlara katılarak Niğde'mizin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştık. Hazırlattığımız tanıtım broşürlerini Türkiye'nin dört bir tarafına dağıtarak ilimizi tanıttık. 4-5 yılda önemli mesafeler kat ettik. Daha çok mesafeler kat etmeye de ihtiyacımız var. Sadece Vilayetlerin, Belediyelerin çalışmasıyla illerin tanıtımı yeterli olmuyor. İlimiz son yıllara kadar kapalı bir kutu halinde idi. Ama son yıllarda artık ilimiz kabuğunu kıran kendini aşan bir şehir olma noktasında hızlı bir şekilde ilerliyor. Buna da mutlaka Niğdeli kardeşlerimizin katkısının olduğunu ifade etmek istiyorum. Gerek Ankara da gerek İstanbul da bulunan Niğdeli kardeşlerimizin son yıllarda Niğde'ye katkısı olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Doğuş Grubuna teşekkür eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Doğuş Grubuna Niğde Üniversitemizin kampüsüne bir fakülte ve bir yurt kazandırmış olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bu Niğde'miz için önemli bir kazanımdır. Bu tanıtımlar ilimizin sosyal yaşantısına, kültürel yaşantısına, ekonomisine, turizmine ciddi katkıları var. Bu bakımdan bu programları önemsemek lazım. Şehrimizi bu çerçevede geliştirmek daha ileriye 2023 vizyonuna taşımak lazım."şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllarda Niğde'de Valilik yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler; "Niğdelilere misafir oldun mu ya Niğde Bağlarını dinleyeceksin, ya Niğde tavası yiyeceksin, yada söğürmesine ekmeği şöyle bir banacaksın. Benim için çok önemli bir il. İlk Valilik görevini yaptığım il. Niğde benim meslek yaşamımda çok önemli bir nokta. Ankara da Niğde'den çok Niğdeli var. Ama hepsinde bir Niğde sevdası görürüm ben. Çok önemli bir şehir. Tarihi güzelliklere sahip bir il. Çok güzel bir kent bu güzelliklerinin yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Niğde sevgimiz daim olsun. Memleket sevgimiz daim olsun" dedi.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler'in katılımıyla Niğde Günleri'nin açılış kurdelesi kesildi.

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan stantta Niğde'yi tanıtıcı broşürler dağıtımının yanın sıra, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından misafirlere Niğde Elması ikram edildi. Niğde Belediyesi tarafından stantta ayrıca sıcak çorba ikramı da yapıldı.
Kaynak: İHA