Meram'da Ana Baba Okulu-6'ya Kayıtlar Başladı

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ve açıldığı günden itibaren halkın yoğun ilgi gösterdiği Ana Baba Okullarının 6'ncısı başlıyor. Ücretsiz olarak verilecek seminerlere kayıtlar, 25 Ekim'e kadar devam edecek.


Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine Ana Baba Okulu'nun altıncısını açtıklarını belirtti.

Ailenin toplumun temelini oluşturan en önemli kurum olduğunu ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti:

"Aile yapısı ne kadar güçlü olursa toplum da o kadar güçlü olur. Günümüzde farklı nedenlerle aile içindeki uyumsuzluklar ve boşanmalar gittikçe artmaktadır. Bu sorunların asgariye indirilmesi ve eşler arasında sağlıklı bir iletişimin sağlanması ancak eğitimle mümkündür. Daha önce düzenlediğimiz bu seminerlere gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla Ana Baba Okulu'nun altıncısını açıyoruz. Kayıtlar Konevi Kültür Merkezi'nde 25 Ekim 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek. Eğitimler 7 hafta sürecek ve katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek."

Konusunda uzman akademisyen ve eğitimcilerin katılımıyla başlayacak olan Ana Baba Okulu-6'nın ilk oturumunun 25 Ekim Cuma günü saat 19.30'da Konevi Kültür Merkezi'nde yapılacağı, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Uslu'nun konuşmacı olarak katılacağı ilk oturumun konusunun ise "Ailede Ölüm ve Eşler Ayrılığında Çocuğun Psikolojisi ve Alınabilecek Tedbirler" olduğu bildirildi.

1 Kasım Cuma günü Prof. Dr. Ramazan Arı'nın konuşmacı olarak katılacağı ikinci seminerde ise "Çocuk Eğitiminde Farklı Bir Yaklaşım" konusu işlenecek.

"Çocuk Yetiştirmede ve Aile İçi İletişimde 'Baba' Faktörü" başlıklı 3'üncü oturuma ise Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz konuşmacı olarak katılacak. 8 Kasım'da yapılacak bu oturum yine Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Ana Baba Okulu-6, 15 Kasım'da Prof. Dr. Yaşar Özbay'ın "Sorumlu Ergen Sorunsuz Gelecek", 22 Kasım'da Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı'nın "İslam'da Aile ve Çocuk", 30 Kasım'da Prof. Dr. Ramazan Arı'nın "Ergen-Ebeveyn Çatışması ve Ana Baba Tutumu" konulu seminerleriyle devam edecek.

Eğitim seminerleri 6 Aralık 2013 Cuma günü "Eğitimcilerle Ebeveynlerin Buluşması" konulu panelle sona erecek. Panele Prof. Dr. Engin Deniz, Prof. Dr. Ramazan Arı, Doç. Dr. Erdal Hamarta ve Doç. Dr. Coşkun Arslan katılacak.

Kaynak: AA